18 mei 2011

Succesvolle en minder succesvolle klusjes

Helaas blijft het de volgende dag gieten van de regen en in plaats van een bezoekje aan de verderop gelegen waterval help ik Gerrit-Jan met de laatste electronica klusjes aan boord. De twee verbruiksmeters geven verschillende waarden als het gaat om de opgewekte en verbruikte Ah’s (ampère-uurtjes, heeft verder niks met ‘s lands grootste kruidenier te maken) en da’s niet handig. Na de hele electrische installatie nagelopen en doorgemeten te hebben blijkt de Victron monitor het bij het juiste eind te hebben en is de BlueSky monitor het daar na een reset gelukkig mee eens.

Als laatste klusje voor vandaag blijft dan nog het vakkundig openen van een eerder geplukte kokosnoot. Maar als we, nadat de boormachine en slijptol er aan te pas gekomen zijn, Mariekes keukenmes volledig geruineerd hebben eindigt dat project op de laat-maar-lijst. Gelukkig was Marieke meer succesvol in het bakken van haar eerste eigen brood!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties