14 mei 2011

Catch of the day

Het is nog maar net licht als ik onder mijn bed de motor hoor starten. Gerrit-Jan en Marieke zijn al wakker en trekken het anker uit de klei terwijl ik me nog een keer omdraai. Crew zijn heeft soms ook zijn voordelen. We hebben de stroom mee en het gas er flink op om de 75 mijl naar Ile des Pins in een dag af te leggen. We verlaten de bescherming van Noumea en varen tussen de riffen door naar het zuidoosten met helaas te weinig wind om te zeilen.

Net als ik met mijn broek op mijn enkels zit, hoor ik Marieke roepen. Beet! Het valt niet mee om de lijn binnen te draaien en vlak bij de boot probeert de vangst nog een paar keer de diepte in te duiken in een laatste poging zich van zijn belagers te ontdoen. Onze nepsardine – eerder bijna goed voor vijf Orka’s – heeft deze Spanish Mackerel echter goed in zijn greep en we weten hem op het zwemplatform te landen. Een borrel en een klap met de hamer brengt hem naar het eeuwe visgronden en het fileermes gaat erin.

Net voor het donker wordt varen we Baie de Kuto op Ile des Pins binnen. Het anker gaat erin en naar goed gebruik proosten we bij een prachtige zonsondergang met een Gin-Tonic. De BBQ gaat aan en de catch-of-the-day er op. Life is good!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Keimpe en Ank 
maandag 30 mei 11:02 #

Ha die Marcel!

Wat een geweldige verhalen! Geniet nog even die laatste dagen.

Groet, Keimpe en Ank

donderdag 2 juni 12:38 #

Laatste mijlen

Laatste mijlen

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties