13 mei 2011

Du pain, du vin, du ...

Noumea, de hoofdstad van het gelijknamige eiland, blijkt een stoffig maar alleraardigst stadje te zijn. En echt Frans met een Boulangerie, Patisserie, Champion en allemaal leuke boetiekjes – tenminste, als je van winkelen houdt. Na een nacht in de marina (met 37 euro voor een catamaran valt de prijs nog alleszins mee) vullen we de watertanks en boodschappen bij en verkassen we naar de naastgelegen ankerbaai.

In Noumea probeer ik een vlucht terug te regelen naar Brisbane, van waar ik over twee weken weer naar Nederland vlieg, maar dat valt niet mee. Uiteindelijk komt Marieke op het plan een paar dagen eerder naar Sydney te vliegen, daar wat rond te kijken en dan naar Brisbane zodat ik iets meer van Australie gezien heb dan alleen de Goldcoast. Goed idee!

Met nog een ruime week te gaan brengen we de boot – en onszelf – in de vakantiemodus en we verhuizen naar Ilot Uéré een heerlijk rustige ankerbaai beschut achter een koraaleiland.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties