8 mei 2011

Stroom tegen

Begonnen we voorzichtig aan aankomen te denken en hadden we vanmorgen het idee nog één nacht op zee door te brengen, inmiddels is het wel duidelijk dat daar nog een nacht bij kan. Sinds gisteravond hebben we de South Subtropical Current die hier overgaat in de East Australian Current met gemiddeld 2 knopen flink tegen.

De wind is ook iets gekrompen en afgenomen, maar da’s niet erg want met een schijnbare windhoek van 40 graden varen we bijna even hard als dat de wind waait. Het voordeel van een light displacement catamaran. De zee is kalm, de hoge swell rolt rustig onder ons door, als we morgen nog zo’n dag hebben hoor je ons niet klagen.

Klagen deed de schipper van het ons passerende zeiljacht, onderweg van New Caledonie naar Brisbane, wel want de prijs van het bier schijnt omhoog te zijn gegaan. We gaan het zien, met een beetje geluk zijn we ruim op tijd voor het happy hour dinsdag ;)

Nadat we onze moedertjes via de satelliet telefoon een fijne moederdag gewenst hebben (toch een leuk kadootje, kost een paar centen hebbie ook wat) maken we de balans op en met nog 118 mijl te gaan zijn we vandaag precies 100 mijl verder gekomen. Fijn, stroom tegen.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties