6 mei 2011

Hobby horse, bumping along

Het zou een goede titel voor een R&B hit kunnen zijn, of de naam van nieuw kinderspeelgoed, maar het is de omschrijving van de afgelopen nacht die ik terugvond in het logboek. Heel de nacht hebben we liggen stuiteren op een wilde zee en naar het zich laat aanzien zal dit de hele dag zo blijven.

Net wakker zie ik op de radar een echo verschijnen. Ik besteed er aanvankelijk niet te veel aandacht aan – sinds  ons vertrek worden we elke nacht omsingeld met buien – maar deze echo is toch net even wat feller. Als ik tussen twee overkomende golven mijn hoofd door de deur steek zie ik in de verte inderdaad een lichtenschijnsel. Niet veel later vaart een vrachtschip op drie mijl voorlangs. Voorbijkomende scheepvaart vind ik altijd een leuke afwisseling tijdens de nachtwacht en het blijft fascinerend hoe ze snel ze er zijn en weer verdwenen zijn, de nacht in.

Overdag blijft het bumpy, maar ondanks dat heb ik voor het eerst deze tocht aan één stuk door geslapen en word ik na vijf uur slaap pas om 11.00 uur wakker. Dat samen met de uren tussen 21.00 en 02.00 maakt dat ik en de anderen veel kunnen slapen. Fijn om met drie de wachten te kunnen verdelen.

Om 15.00 uur vanmiddag zijn we halverwege met nog 390 mijl te gaan.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties