5 mei 2011

Motion of the ocean

We hebben de wachten gisteren iets anders ingedeeld, na het avondeten pak ik de eerste wacht en ‘s nachts van 02.00 tot 06.00 uur de nachtwacht. Dat zorgt er voor dat iedereen bij rustig weer een lange nacht kan maken, en ik ‘s ochtends lekker uit kan slapen ;)

Als ik mijn kooi uit rol is het prachtig weer buiten, en na een warme douche wordt ons door Marieke een Australian Steak Sandwich als lunch voorgeschoteld. Ik ben de dag wel eens slechter begonnen!
De rest van de dag verloopt heerlijk rustig, lekker zeilend, vissend maar (natuurlijk en helaas) niks vangend, lezend en luierend.

Na het eten trekt de wind aan en bouwen golven zich op, en de rustige dag komt met flinke klappen ten einde. Doordat een catamaran twee rompen heeft met een breed, laag brugdek er tussen spatten golven daar met groot kabaal tegen aan. Het is even wennen, maar het valt me mee. Ik kan me avonden herinneren die wij met Live in deze omstandigheden aanzienlijk minder comfortabel hebben doorgebracht!
Het weerbericht, dat we elke avond via de satellietelefoon ontvangen van Pam Paulusma, maakt melding maakt van toenemende wind en rough seas. Hoewel we regelmatig snelheiden van boven de 15 knopen klokken, maken de dwars inkomende golven het leven er aan boord niet aangenamer op. Met de verwachting dat de – toch al met 30-35 knopen waaiende – wind verder zal toenemen en de zee zal opbouwen besluiten we het grootzeil geheel te laten zakken . Het is even een klus, op een zwiepende giek een paar meter boven dek, maar gelukkig houdt de wind zich eventjes in en als we even later op een puntje fok een iets gunstiger koers voor de wind en golven uit te varen is dat een hele verbetering voor het comfort aan boord! 

Met nog 458 mijl te gaan zijn we vandaag 135 mijl opgeschoten.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties