4 mei 2011

Happy birthday Marieke!

Ik wordt wakker van een gebrom onder mijn bed, blijkbaar zijn in mijn slaap de motoren gestart en heb ik beter geslapen dan ik dacht. Tijdens mijn nachtwacht is het rustig, om ons heen bliksemt het nog in de verte, maar de bui heeft alle wind meegenomen en de zee afgevlakt.
Geeft ons even mooi de gelegenheid de slingers en balonnen op te hangen ter gelegenheid van Marieke’s verjaardag: Happy Birthday!

De ochtend verloopt rustig en als er een briesje op steekt zeilen we weer, maar in het begin van de middag komt een dikke bui onze kant op. We trekken de reven weer in het grootzeil en de fok en wachten op wat komen gaat. De bui trekt snel voorbij en neemt, net zoals gisteren de meeste wind weer mee maar laat een restje voor ons over waarin wij de avond in zeilen. Het is zo rustig dat we buiten kunnen eten, de pasta van eergisteren is dan misschien niet echt een feestmaal maar dit moment met zijn vieren buiten eten maakt veel goed!

Het is halen en brengen vandaag met de wind, vanavond rol en klapper ik mijn bed uit, maar als ik op wacht kom is het weer rustig en lukt het om met de satelliettelefoon de laatste GRIB windberichten te downloaden in aanvulling op onze kraakheldere weerfaxen.

Als middernacht het logbook wordt bijgewerkt zijn we vandaag 140 mijl verder en met nog 600 mijl te gaan begin ik met een dampende kop koffie aan mijn nachtwacht.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties