24 apr 2011

Likkie verf hier en daar

Eenmaal geacclimatiseerd – we lopen weer in shorts, shirts en slippers – en bijgekomen van mijn jetlag, kan ik direct aan de slag op de FastCat 435. Na twee dagen buiten alle antislipvlakken op het dek afplakken en ontvetten begint het helaas aanhoudend te regenen, de laatste stuiptrekkingen van het regenseizoen in Queensland. Dan maar binnen verder. Ook daar plakken we in beide rompen en de salon alles af met schilderstape en stukken “brown paper” om verfspetters te voorkomen en de vloer schoon te houden. De regen houdt helaas een paar dagen aan, dus beginnen we binnen met het schilderwerk. Hoewel de boot pas 6 jaar oud is, is deze de laatste jaren behoorlijk afgeleefd en “een likkie verf hier en daar” doet wonderen!

Dinsdagmorgen 12 april wordt ik wakker gezongen en is het huis, waar we tijdelijk verblijven totdat de boot weer bewoonbaar is, versierd met balonnen ter gelegenheid van mijn 24e 34e verjaardag. ‘s Avonds is er een heuse Ozzie Barbie georganiseerd, die geheel naar Australisch gebruik wordt volgegooid met Skippy biefstuk.

Als het een paar dagen droog is beginnen we aan de buitenkant; na drie lagen (een laag primer en twee lagen anti-slip verf) begint het ergens op lijken. Dan volgen de installatie van de nieuwe Spectra watermaker, de ankerlier, nieuwe marifoon, en maken we een begin met de aanhoudende lijst van “laatste kleine dingetjes”. “We’re getting there, mate” roepen we steeds vaker tegen elkaar.

Als op een Goede Vrijdag de grootste klussen zijn gedaan en de meeste troep is opgeruimd is staat ‘s avonds Marieke met de slaapspullen en een fles champagne op de steiger. “We hebben wat te vieren, vanaf vandaag wonen we op de boot!”. Tja, wat moet je daar nog tegenin brengen ;)
Het is in het begin even kamperen, maar al snel wijkt het gereedschap voor het speelgoed van Dylan, verhuizen de spullen van de opslagcontainer naar de boot en komen de boodschappen aan boord. Van klusboot naar woonboot.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties