5 apr 2011

Sailinglive goes down under

Het zal in januari geweest zijn dat ik Gerrit-Jan via Skype sprak. Ons weblog hadden hem en Marieke geinspireerd op zoek te gaan naar een catamaran om vanuit Australie – waar ze sinds een aantal jaar wonen – het seizoen in de Pacific te gaan cruisen. Geen slecht plan! En aangezien Australie al een tijdje op mijn lijstje stond en zeilen in de Pacific er niet meer van gekomen was was dit een unieke kans het nuttige met het aangename te combineren en Gerrit-Jan en Marieke een handje te helpen met de voorbereidingen en te bemannen op de oversteek naar Nieuw Caledonie.

En zo zat ik dus gisteren in het vliegtuig van Amsterdam naar Dubai om vanuit daar, via een korte tussenstop in Singapore, door te vliegen naar Brisbane. De vluchten van Emirates zijn prima, het eten (voor een vliegtuighap) redelijk, alleen bij het boarden van mijn vlucht in Dubai was even spannend. Bij de gate werd ik even apart gezet om kort daarna door een doaunier ondervraagd te worden. Of ik machines in mijn bagage had? Of elektronische apparatuur? Of misschien “toy guns”? Pas bij dat laatste begon er een belletje te rinkelen want – hoewel ik telefonisch de informatie op de Emirates website ge-dubbel-checked had – was het achteraf misschien toch niet zo’n goed idee geweest de gascylinders voor mijn reddingsvest mee te nemen... Uiterst vriendelijk werd ik verzocht in een gereedstaande auto plaats te nemen om vervolgens met zwaailichten in een vliegende vaart naar de andere kant van het vliegveld gereden te worden. “Is dat uw tas?” vroeg een andere douanier naast de bagageband, wijzend op mijn tas die eenzaam en alleen in een hoekje lag. Ik opende mijn tas op zoek naar de cylinders en niet veel later lag de inhoud van mijn tas over de vloer verspreid. Allemaal niet zo erg, als 10 minuten later je vliegtuig maar niet vertrekt! De cylinders hadden inderdaad een verdachte indruk op de scan achtergelaten en met het verzoek of ik ze achter wilde laten mocht ik de stroopwafels, zakken drop en zakjes pindasaus weer inpakken en werd ik met een noodgang weer teruggereden naar de terminal. Met klotsende oksels nam ik plaats in mijn stoel en ik zat nog maar net of het toestel kwam in beweging en taxiede naar de startbaan.

Eenmaal aangekomen in Brisbane vond ik gelukkig mijn bagage weer terug op de bagageband en stond Gerrit-Jan me bij de uitgang al op te wachten. Howdy mate!

   

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Ascha 
dinsdag 26 april 22:46 #

Heey zeezeilers, wat een gave bak zeg die catamaran. Toch niet in Durban gekocht? Was wel ff sjeesen en zweten op dat vliegveld. Zo maak je weer de gekste dingen mee. succes met de overtocht. toi toi toi en veel plezier.Hoop dat jullie mooi zeeleven zien onderweg.

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties