21 mei 2010

Hellevoetsluis – Zierikzee; welkom thuis!

Nadat we betrapt zijn op een ochtend uitslapen, vertrekken we de volgen de dag bijtijds voor de laatste etappe naar Zierikzee. Weer is het een heerlijke rustige dag en samen met een paar andere schepen schutten we vlot naar buiten.

De wind is wat wisselend in sterkte, maar we houden het net zeilende. Bij de Roompotsluis schutten we weer naar binnen en varen het mooiste vaarwater ter wereld binnen. In de verte lonkt de Dikke Toren en even overweeg ik om te keren en weer naar Oostende te varen, maar Ascha stuurt resoluut op ‘s (ei)lands hoogste wolkenkrabber aan.

Talloze keren ben ik het havenkanaal naar Zierikzee in gevaren, maar deze keer is toch bijzonder. Bijna twee jaar geleden voeren we hier naar buiten. Een tocht naar onbekende bestemmingen, van onbekende duur en met een onbekend plan. Als we tijdens deze reis iets hebben geleerd, is het dat plannen altijd wijzigen en met laag water in het zand worden geschreven. Na bijna tienduizend zeemijlen en een geweldig avontuur varen we de haven van Zierikzee weer binnen en komt onze reis met een voldaan gevoel tot een einde. Welkom thuis Live.

  

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

janet 
woensdag 2 juni 15:00 #

WELKOM THUIS!!!!!! Leuk stuk in de PZC!

Marjan de Glopper 
woensdag 2 juni 22:21 #

Hey Ascha en Marcel,

Nou jullie zijn nu echt weer terug in Zierikzee. Kan niet missen met dat stuk in de PZC. Zal best even wennen wezen zeg. Maar deze reis, herinnering, avontuur kunnen ze jullie natuurlijk niet meer afpakken!!

In ieder geval een heeeel WELKOM thuis! Geniet van het Zeeuwse weer, de dikke toren en al het ander moois van Zierikzee.

Groetjes Marjan

Joke 
vrijdag 4 juni 08:21 #

Hoi Ascha, van mijn moeder die  het stuk in de PZC had gelezen hoorde ik van je reis. Wat geweldig van je dat je dat doet. Ik ben jullie helemaal uit het oog verloren. Hartelijke groeten ook aan Oby.
Joke (van Huizen) nu Wetering van den Berge

woensdag 9 juni 19:11 #

Hi A&M,

Heel veel succes en plezier gewenst met weer een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Gek idee dat het zeilavontuur is afgelopen, maar er komen vast weer nieuwe avonturen. We hopen dat jullie nog lang kunnen genieten van de mooie herinneringen aan jullie supertocht!

Veel groeten, B&V
sy Duende

PS komt dat stuk van de PZC nog online? Ben benieuwd!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties