18 mei 2010

Acclimatiseren in IJmuiden

Het is vroeg in de ochtend als we het haventerrein van IJmuiden op rijden. Voor ons gevoel zeker, met een jetlag van 6 uur vroeger in de benen. We parkeren de auto naast de Donaugracht, die hier gisteren is aangekomen.
Bij het vertrek van de luchthaven van Dublin grapten we naar elkaar dat we goed moesten kijken of we het schip konden zien varen en toen ons vliegtuig boven de Noordzee de landing inzette, zagen we ver beneden ons inderdaad een vrachtschip richting IJmuiden varen. Waarempel waren de drie kranen op het oranje schip van deze hoogte duidelijk te zien, net als de jachtjes die erop vervoerd werden!

Onze Live staat nog precies hetzelfde als hoe we haar achterlieten, stevig vastgesjord aan dek. Voordat we er erg in hebben zijn de sjorbanden los en hangt ons bootje weer in de kraan en stappen we op dekhoogte weer over voordat we het water in zakken.
Net als wij moeten ook de accu's even wennen aan het koude weer, want we krijgen de motor met een laatste krachtinspanning nog nét gestart en varen even later naar Marina Seaport IJmuiden. We hebben afgelopen twee jaar in gezelligere havens gelegen, maar de voorzieningen zijn goed en we kunnen hier mooi even bijkomen van de vlucht terug naar huis en de indrukken van New York, het tijdsverschil en de locale temperaturen. Met name dat laatste, want met twee paar sokken, dikke truien en slaapzakken houden we ons warm!

In de volgende dagen geven we ons bootje weer eens een frisse douche, monteren de buiskap en maken de boot vaarklaar. Met de bus gaan we vervolgens op zoek naar de lokale supermarkt om onze voorraden weer bij te vullen. 's Lands grootste kruidenier doet goede zaken met ons want het is heerlijk om weer in een Hollandse supermarkt inkopen te doen!

  

 

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties