1 mei 2010

Gereed voor transport

Als we vanaf de ankerplaats de haven van Palm Beach naderen zien we de Donaugracht, een schip uit de D-klasse van rederij Spliethoff al van afstand liggen. De grote kranen torenen hoog boven de kade uit. We wachten netjes onze beurt af totdat we een telefoontje van de Sevenstar laadmeester krijgen dat we ons schip langszij mogen manouvreren.

Eenmaal langszij worden de slings onder de boot bevestigd en voor we het goed en wel beseffen hangen we flink wat meters boven het water. Enigszins verbouwereerd dat we met boot en al worden opgetakeld, worden we verzocht over te stappen op het vrachtschip zodra we op dekhoogte zijn.
Het dek van het schip, dat voor een deel geladen is met graan, blijkt helemaal vol komen te staan met jachten en voorzichtig wordt Live tussen de andere schepen gemanouvreerd. Maar dan blijkt onze boot niet te passen op de geplande plaats! Spoedoverleg tussen de laadmeesters van Sevenstar en Spliethoff. Uiteindelijk wordt onze boot tussen de Nederlandse Yara en één van de kranen geplaatst en worden de steunen waarop de boot rust ter plaatse aan het dek vast gelast.

  

  

Tijdens het lassen staan we te praten met kapitein Martijn, die zich er van verzekerd dat ons bootje goed wordt vastgezet. Hij biedt ons een tour over zijn schip aan en laat ons alle vertrekken aan boord én de brug zien. Erg leuk om eens op deze hoogte over het schip uit te kijken, in plaats van er op afstand tegenop te zien! Graag hadden we de ervaring mee willen maken om op dit schip terug te varen, maar helaas zijn allen gastenhutten vergeven. Gelukkig is de gastenhut bij Joost en José wèl vrij en mogen we een paar dagen aan boord van de Santa Maria logeren (super bedankt!).

  

Eenmaal vastgesjord klimmen we weer aan boord en halen onze laatste spullen van boord. Met dubbele gevoelens gaan we de loopbrug af en laten Live achter in handen van Martijn en zijn bemanning. In de twee weken tijd die het schip nodig heeft om van Palm Beach naar IJmuiden te varen huren wij een auto waarmee we naar New York zullen rijden voordat we terugvliegen naar Nederland. Een leuke afsluiter van deze bijzondere reis die niet over het water maar over het land verder gaat.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties