28 apr 2010

Miami – Palm Beach

Na het besluit om naar Palm Beach te varen en onze boot terug te transporteren naar Nederland is het zoeken naar een fatsoenlijk weergaatje om de 75 mijl af te leggen. Doordat de golfstroom ons duw in de rug zal geven kunnen we deze afstand nèt in een dag afleggen. Maar op de maandag die we aanvankelijk hebben uitgezocht voor ons vertrek besluiten we toch nog een dag te blijven liggen. Uit een overtrekkend koufront worden flinke windstoten en onweersbuien verwacht. En die komen ook! Een bijboot komt voorbij waaien en door de striemende regen zien we de buren niet meer liggen!

  

Dinsdag wordt een prachtige dag, dus vroeg in de ochtend maken we los van de mooring en varen langs de skyline van Miami naar buiten.
Eenmaal buiten waait het net voldoende uit het westen om de boot zeilende te houden en over een vlakke zee varen we heerlijk rustig. Tegen de tijd dat we Fort Lauderdale passeren valt de wind weg en is het uit met de pret. Om toch vaart te houden gaat de brommer aan en motoren we verder totdat de wind uit het oosten terugkomt.
Op een zeewindje kunnen we weer even zeilen, totdat ook deze het halfverwege de middag weer voor gezien houdt en de onderwaterspinnaker weer bij moet. Eind van de middag komt er dan toch nog een windje aanzetten uit het westen dat langzaam aantrekt, waardoor het de laatste twee uur nog heerlijk zeilen is over nagenoeg vlak water. Geholpen met wat stroom in de rug varen we snelheiden bijna in de dubbele cijfers.
Dat het hier flink stroomt zien we ook als we via het havenkanaaltje van Palm Beach Lake Worth invaren. We gaan als een krab zo scheef en af en toe schieten we ineens vooruit, alsof we in een wildwaterbaan varen.

  

Vanaf de haveningang is het nog een uur varen over de Intracoastal Waterway om bij de ankerplaats te komen. Hier maken we de boot klaar voor transport zodat we vrijdag, op koniginnedag, onze Live kunnen afleveren voor de oversteek naar Nederland.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties