24 apr 2010

Miami is Wild!

Vanaf de marina waar het mooringveld toe behoort, is het een korte wandeling naar Coconut Grove, een van de oudste wijken van Miami. Nadat we de Cocowalk zijn afgewandeld laats Ascha haar haar knippen, American Style. Althans dat was de bedoeling maar de kapster in kwestie blijkt haar leerschool te hebben gehad in Nederland. Na de knipbeurt wil ze ons per sé met haar auto – waar ze voor vertrek nog even een deuk in rijdt – in Miami Beach afzetten want Coconut Grove is immers boring. En toegegeven, Miami Beach is even andere koek! Snelle auto´s op Ocean Drive, hip en schaars geklede dames én heren, en veel Art Deco gebouwen. Om met Tom te spreken, Miami is Wild!

  

In de buurt van Coconut Grove is een groot winkelcentrum, de Dadeland Mall. Met de metro zijn we er in een paar minuten en we kijken er onze ogen uit. Enorme winkels waar ze alle grote merken in de uitverkoop lijken te hebben. We slaan korte broeken, shirts en schoenen in en met de huidige dollarkoers krijgen we overal 25% extra korting op ;-)

Met Christ en Elise bekijken we de andere wijken van Miami. Voor vijf dollar kopen we een dagkaart waarmee we met alle vormen van openbaar vervoer kunnen reizen en we laten ons door Little Havanna, Downtown en Miami Beach rijden.

  

In Miami nemen we afscheid van Joost en José; zij varen door naar Palm Beach, waar een vriend van hen woont. Wij blijven nog een paar dagen in Miami voordat we door varen. Het afscheid blijkt voor kort want een paar dagen later belt Joost ons op met de vraag of we zin hebben om mee te gaan naar de Everglades.
Met een dikke Dodge pikken ze ons op en rijden we naar het National Park. Onderweg komen we verschillende airboat tour operators tegen en op goed geluk informeren we bij Buffalo Tiger Airboat Tours naar de kosten en mogelijkheden. Dat blijkt een gouden greep, want de oud-indiaan neemt ons mee op een oorverdovende en spectacuaire airboat ride. Hij scheurt over het moeras heen en stopt plotseling bij hoopje slik. Begint vervolgens met zijn tong klakkende geluiden te maken en even later komt er een joekel van een alligator onze kant op gezwommen! Nadat we het beest aan alle kanten goed hebben kunnen bekijken geeft de Miccosukee gas en brengt ons naar een volgende alligator stek waar hij behalve wat indianenkreten ons ook meer over alligators leert.
Met de auto rijden we vervolgens zelf nog een stuk door het immense moerasgebied. Geregeld zien we de indrukwekkende reptielen langs de waterkant of zelfs de weg oversteken.

  

   

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties