24 apr 2010

Change of plans

Plannen veranderen, ze worden bij laag water in het zand geschreven. Zo gaat dat bij zeilers, en zeker bij ons. Ervaringen groeien, belevingen worden anders en inzichten wijzigen.
Aanvankelijk wilden we het schip terug zeilen naar Nederland. Later overwogen we er een seizoen Amerika aan vast te plakken door het schip hier te laten en een volgende zomer naar New York te zeilen.
Inmiddels hebben we genoeg oceaan overgestoken en gezien om te weten dat dat ons ding niet is of wordt. En hoewel de Amerika-optie zeker niet onaantrekkelijk is, kost het flink geld om het schip hier achter te laten en volgend jaar verder te zeilen. Bovendien hebben we het even gehad met cruisen – ofwel ”doing boat repairs in exotic places on a tight budget” – en verlangen we, maar vooral Ascha weer naar het landleven.

In Miami zijn we eens gaan informeren wat de mogelijkheden én prijzen zijn om het schip terug naar Nederland te laten transporteren. Als deklast met een Seatrade schip mee leek de voordeligste optie voor wat betreft het transport, maar de extra kosten voor een cradle (bok), het kranen en af-/opmasten tikken flink aan.
Transport met Dockwise, waarbij de boot in een speciaal schip voor jachttransport gevaren wordt, werd een dure operatie, en dat leek jachttransport door Sevenstar ook te worden. Totdat we na wat onderhandelen ineens een lastminute-deal kunnen maken!

Het besluit is dan snel genomen maar daarvoor moet het schip wel binnen enkele dagen van Miami naar Palm Beach gevaren worden, transportgereed gemaakt worden én alle papierwerk geregeld worden. Geen mission impossible, maar de omstandigheden moet wel even meewerken…

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties