24 mrt 2010

Cayo de la Leña

Van het verwachte koufront hebben we nauwelijks iets gemerkt, de buien en harde windstoten zijn uitgebleven. Verderop in de Golf van Mexico heeft het blijkbaar wel flink gewaaid, want als we de berichten moeten geloven staat er buiten een golfhoogte van 9-11 voet (goed voor bergen van zo'n drie tot vier meter) en zit de wind in het noorden en ruimt eind van de dag naar het noordoosten, de kant die we op moeten.

We liggen hier heerlijk beschut in de mangroves en gezien de verwachtingen besluiten we een dagje lekker te blijven liggen. Behalve mangroves is hier helemaal niets, zelfs vogels laten zich aan ons nauwelijks zien, dus besluiten we ze zelf maar op te zoeken. Met de bijboot varen we door het dichtbeboste woud. Het is hier pure wildernis en helaas bestaat de waterkant volledig uit mangroves dus aan wal kunnen we nergens. Behalve een grote blauwe reiger (die net te snel voor de foto was) en een paar witte (die te veraf voor de foto waren) zien we niks dan water en mangroves. Een baatje saai maar zo stil en rustig dat het mooi is.

Na een duik en een douche zijn we uitgenodigd voor een diner ensemble bij de buren, die halen de tonijn uit de vriezer en we  eten samen met Joost en José heerlijke tunasteaks. De eerste filet is op, nog drie te gaan!

  

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties