4 jan 2010

Live is (on the) hard!

Inmiddels zijn we al weer een tijdje op Curacao en druk aan de klus om de boot klaar te krijgen voor het volgende seizoen. Met alle sneeuwval in Nederland viel het niet mee om hier te komen, maar na 27 uur vertraging bracht Martinair ons dan toch in de tropen.

De kerstdagen brachten we door met schuren en antifoulen van het onderwaterschip. Geen witte maar een zwarte kerst. ´s Avonds zijn we uitgenodigd door Gijs en Laura die met een aantal medezeilers het kerstdiner hebben verzorgd. Erg gezellig om iedereen weer te zien na een halfjaar afwezigheid.

  

  

De laatste zaterdag van het oudejaar wordt traditioneel de oudejaarsrace gevaren, en wat de kerstrace voor Colijnsplaat is, is de oudejaarsrace voor Curacao. Met dat verschil dat alles wat kan zeilen meezeilt. Van racer tot vertrekkersboot, van surfplank tot catamaran. Wij zeilen mee met de Linea en  als op-en-top cruiser maken we dan ook geen schijn van kans. Als we een uur te laat binnenkomen gooien we het er maar op dat we de boei bij Klein Curacao niet konden vinden… De oliebollen smaakten er echter niet minder om!

Nu de mast eraf ligt, is dat een goed moment deze te inspecteren, nieuwe kabels te trekken en de verlichting en marifoonantenne te vervangen. De rest van de week blijven we bezig met kleine klusjes, want hoewel wij klaar zijn om het water weer in te gaan, ligt de kraan van Curacao Marine uit elkaar voor het jaarlijks onderhoud.

De aanloop naar oudejaarsavond is hier geweldig. Elke avond zijn er grote vuurwerkshows waar iedereen met kisten bier en flessen rum naar toe komt om te zien wat de vuurwerkverkopers te bieden hebben.
Op oudjaarsdag is Curacao in kruitdampen gehuld. Vanaf 12 uur ‘s middags worden door elk bedrijf grote “pagara’s” (heelveelduizendklappers) afgestoken om het oude jaar af te sluiten.
Oudejaarsavond brengen we met een aantal anders zeilers door bij Roeland en Brigitte, erg leuk. Alleen voor het vuurwerk zou ik al naar Curacao gaan, het lijkt wel alsof iedereen hier professioneel vuurwerk de lucht in schiet, geweldig!

  

   

   

Intussen hopen wij dat we snel het water weer ingeschoten worden, want kamperen in de tropen op 4 meter hoogte in een stacaravan zonder stahoogte was niet helemaal de bedoeling van deze reis…

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Bas 
maandag 1 februari 14:08 #

Goed om weer van jullie te horen (ookal is de berichtgeving wat vertraagd) en om te zien dat jullie weer vaarklaar zijn (ookal is dat met veel vertraging gegaan)!

Al met al weer lekker in terug het Caribisch tempo, lijkt. Hopi bon!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties