14 jul 2009

Kiele kiele

Na twee keer een andere boot naar Curacao Marine te hebben gebracht, is vandaag onze Live aan de beurt. Met Pim en Meta en Ton, Dominique en hun opstapper Fred, die met hun True Blue intussen ook op Cuaracao zijn aangekomen, maken we er een leuk tochtje van. Dicht onder de kust zeilend proberen we een glimp op te vangen van de springende dolfijnen, maar helaas zijn we net te vroeg of te laat voor de show. Gelukkig gaat ook voor ons de pontjesbrug in Willemstad weer open en even later meren we af bij de slipway van de werf.

Als de trailer onder boot wordt gereden blijken we maar voldoende ruimte onder de kiel te hebben. Met een paar centimeter tussen de kiel en het beton wordt de boot heel voorzichtig op het droge gereden en vervolgens afgespoten.
Bij het afspuiten blijkt de aanhechting tussen kiel en romp, die destijds voor de verkoop door de eigenaar is gerepareerd, weer los te laten. Dit klinkt erger dan het is, maar de reparatie van destijds is dermate slecht uitgevoerd dat we het hier opnieuw kunnen gaan doen.

Voorzichtig wordt de boot naar de nieuwe standplaats gebracht waar wij verder kunnen met opruimen en schoonmaken voordat we over een paar dagen weer naar Nederland vliegen en de boot tijdens het orkaanseizoen hier achterlaten. Begin december vliegen we dan weer terug om de reis voort te zetten richting het noorden van de Carieb waar we dan Jamaica, Cuba en de Bahama's willen gaan bezoeken.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Bas 
vrijdag 31 juli 16:07 #

Aaargh, met een  "aanhechting tussen kiel en romp" hebben wij hele slechte ervaringen. Ik help jullie hopen dat het inderdaad meevalt.

Goeie thuis(?)reis en hopelijk zien we elkaar in Nederland even!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties