1 jun 2009

Ontdekkingsreis op Dushi Korsou

Het is gezellig Pim en Meta (van de Linea) weer te treffen. Met hun auto rijden ze ons naar Willemstad, waar we bij de douane en immigratiedienst de formaliteiten afhandelen.
Als het papierwerk gedaan is, rijden ze met ons een rondje over het eiland. We rijden richting Westpunt en bezoeken het Shete Boka Park. Het is een indrukwekkend gezicht de golven hier tegen de rotsen stuk te zien slaan. En dan te bedenken dat er hooguit twee meter swell staat bij een zuidoostenwind. Hoe zal het er hier aan toe gaan in een stevige noordooster met bijbehorende golven!
Langs de vele leuke, kleine baaitjes rijden we uiteindelijk via Willemstad weer terug naar het Spaanse Water aan de oostkant van het eiland.
In de week die volgt rijden we geregeld met Pim en Meta mee. We belanden op het beruchte Mambo Beach en ontdekken we zelfs een flinke Albert Heijn (compleet met Allerhande, het moet niet gekker worden!) hier op het eiland.

Behalve het eiland leren we ook beetje bij beetje de andere zeilers kennen die hier op het Spaans Water voor anker liggen en het orkaanseizoen overbruggen. Er blijkt hier een actieve cruisers community te zijn, compleet met radionetje, happy-hours en zelfs een cruisers candlelight dinner! Een gezellige sfeer van ons kent ons, en iedereen kent iedereen.

De laatste dagen voor het pinksterweekend zijn we druk met de voorbereidingen voor ons "verrassingsbezoek". Toen we op St. Maarten besloten naar Curacao te gaan, hebben we direct naar een ticket naar Nederland gezocht. Toen bleek dat we voor aantrekkelijke prijs met Martinair naar Amsterdam konden vliegen hebben dan ook direct geboekt. Maar om als zeiler met het vliegtuig het eiland te verlaten moeten er nog wel wat zaken geregeld worden. Behalve een tas vol souveniers moeten we een dag voor vertrek langs de immigratiedienst om ons van de crewlist te laten schrijven en een door een toezichthouder ondertekende toezichtsverklaring af te geven. Gelukkig heeft Pim aangeboden op onze Live te passen als wij voor twee weken naar Nederland vliegen.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties