24 mrt 2009

Dominica - Iles des Saints

Het voordeel van vroeg opstaan is dat je wat aan je dag hebt. Dus als we 's ochtends terug komen van onze tour over de Indian River, trekken we het anker uit de Domincaanse klei en varen we naar Les Saints, een groep Franse eilandjes gelegen tussen Dominica en Guadeloupe.

Voor het eerst sinds lange tijd is er weinig wind en over een bijna vlakke zee zeilen we rustig naar Les Saints. Nog even wordt het spannend als we volgens de kaart een andere passage aanlopen dan volgens de GPS maar uiteindelijk blijkt door onze koers de kustlijn te vertekenen. We nemen de kleinste passage, tussen La Coche en Grand Ilet door en zonder de rotsen te raken varen we de eilandengroep binnen. Het anker gaat uit voor Bourg des Saints.
Het is dat de val van de genua tijdens het uitrollen van de fok open stond, waardoor deze boven in de mast om het wartel van het rolprofiel draaide, anders was het een perfecte dag geweest. In plaats van een verkoelende duik in het water te kunnen nemen werd ik nu door Ascha de mast in gehesen. Gelukkig was de val eenvoudig te klaren en was daarmee het probleem verholpen. Genoeg gedaan vandaag, morgen het stadje maar bekijken.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Theun 
dinsdag 31 maart 19:09 #

God zij dank begint hier nu ook een beetje de zon door te breken; hoewel erg leuk om jullie avontuur stap voor stap te volgen (inloggen op "Sailinglive" hoort inmiddels tot mijn ochtend ritueel), werd ik toch knap depri van het contrast tussen jullie zonnige foto's en het droevige uitzicht uit mijn raam.

Afijn, het doet mij goed te lezen dat jullie reis alles brengt wat jullie gehoopt hadden en ben blij te zien dat het bierblik-houdertje nog steeds jullie zeereling siert!

Met de allerbeste wensen vanuit Scharendijke,

De Wind-van-Achteren,
Theun, Hanneke en de Rest!


Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties