23 mrt 2009

Indian River

Over het tochtje van Roseau naar Portsmouth, in het noorden, valt weinig te vermelden. Of het moet zijn dat we, heel ongebruikelijk, met westenwind naar Prince Rupert Bay varen. Nog ruim voor we de baai invaren worden we begroet door Albert, die ons graag een tour over de Indian River wil aanbieden. Eenmaal aangekomen en geankerd komt Albert wederom bij ons langs, en we gaan akkoord met zijn voorstel. Morgenochtend zever uur worden we door hem opgehaald.
Even later hangt de volgende boatboy aan de reling. We verwachten wederom een hoop gezeur omdat hij de tour ook met ons wil doen, maar in plaats daarvan nodigt hij ons uit voor een barbeque waarvan de opbrengsten ten gunste komen van PAYS. De organisatie van boatboys in de baai die als doel hebben het toerisme te promoten en de veiligheid onder de bezoekende jachten te vergroten. Een uitstekend initiatief! De barbeque blijkt erg gezellig te zijn en cruisers mengen zich met locals. Wanneer Ascha met een oudere, kalende bebrilde man staat te praten, blijkt dat niemand minder te zijn dan Chris Doyle. Door de engelsen waarmee we naar de Victoria Fall gingen The Pope of Cruising genaamd, vanwege de door hem geschreven prettig leesbare en uitgebreide Doyle Guides.

Nog enigszins suf van de rum-punches (die waren bij de prijs inbegrepen) worden we de volgende morgen door Albert opgehaald en na een kop koffie aan boord varen we met hem de Indian River op. Net als op St. Vincent werden ook hier een aantal jaar terug opnames gemaakt voor Pirates of the Caribbean. Ondanks het vroege tijdstip weet Albert ons te boeien met zijn enthousiaste verhalen over de rivier, de vegetatie en de dieren die er leven. Hij neemt de tijd voor ons ("we're all having a hangover") en na ruim twee uur over de rivier gedobberd te hebben maken we vast aan de steiger van de Jungle Bar. Een geweldige bar midden in de bush. Tijd voor ontbijt! Met goed gevulde magen roeit Albert ons terug naar de boot. Het was even afzien, zo vroeg op de morgen, maar de Indian River Trip was absoluut de moeite waard!

Om de gang er een beetje in te houden moeten we helaas door, eind van de week komt er veel wind en bijbehorende golven, anders zouden we zeker langer op Dominica blijven. Na Galicie, de Kaapverden en de Grenadines was ons verblijf hier wederom een hoogtepunt van de reis!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties