21 mrt 2009

Martinique - Dominica; Wai'toekoeboeli

Als we het anker lichten in St. Pierre staat er nauwelijks wind en op de motor varen we richting de noordelijke punt van het eiland. Daar komt meer wind en het wind-volgt-het-land effect is ook hier duidelijk merkbaar. De golfslag valt in eerste instantie mee, maar uit de beschutting komen de beloofde golven ons met een golfhoogte van 2 meter tegemoet rollen. We zijn weer op open zee, maar het valt mee en het schiet lekker op. De passage van 25 mijl is in krap 3 uur beslecht en achter Scott's Head komen we in rustiger vaarwater. Wat golven betreft, want de verraderlijke wind vlaagt ons om de oren. Zo geeft de windmeter krap 6 knopen wind aan, dan weer wijst de meter ineens boven de 30 knopen aan. Dominica is berucht om deze valwinden, die op zijn hevigst zijn wanneer er geen of nauwelijks bewolking boven het land hangt. Zoals vandaag.

Nog voor we de hoofdstad Roseau kunnen zien liggen komen de boatboys al op ons afgescheurd, alsof het een wedstrijd is - en dat is het voor hun ook in zakelijke zin. Ankeren is in deze hoek nauwelijks mogelijk vanwege de steil oplopende, rotsachtige bodem dus knopen we de boot vast aan een meerboei. Beide boatboys willen ons een tour aanbieden, maar omdat we eerst willen inklaren bij de douane wimpelen we ze af.
Na het inklaren lopen we door de hoofdstad van Wai'toekoeboeli. Lang voor de huidige bewoners gaven de indianen Dominica deze naam, dat "lang is haar lichaam" betekent. De hoofdstad komt ons verrassend leuk en levendig voor. Overal worden we begroet door vriendelijke mensen en de fleurige koloniale huizen geven de stad een vrolijke indruk.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties