17 mrt 2009

Back to Bequia

Na vier rollerige nachten op rij verlaten we Mustique en varen terug naar Bequia, waar twee weken terug onze tocht door de Grenadines begon. Net als toen is ook nu het laatste stuk naar de baai van Bequia sportief zeilen, en met de Bequia Blast vol op de neus kruisen we onder Devil's Table langs en zoeken een plaatsje in de drukke ankerbaai.

Inmiddels gaat het met Ascha heel wat beter dan de vorige keer toen we hier waren. De hoofdpijn en misselijke buien die ze de eerste twee weken had zijn verdwenen en gelukkig is ze weer helemaal up-and-running. De vele reacties en beterschapswensen hebben daar zeker aan bijgedragen, waarvoor dank!

De volgende dag is een drukke dag. Eerst uitklaren bij de customs en immigration, de was doen (voor 12 EC$ is dat het goedkoopste sinds ons vertrek!), verse groenten en fruit inkopen op de markt (we worden nog herkend). De middag gaat op aan een kut kitklusje. De scheepsexpert die bij de aankoopkeuring wat "vochtsporen in de midscheeps" vond kon destijds niet bedenken waar die vandaan kwamen (zoals hij achteraf meer niet kon bedenken). Maar met het opkruisen in harde wind en golven kwam afgelopen dagen zoveel water binnen dat we op zoek zijn gegaan naar het lek en dat gevonden hebben bij de wantputtingen van de verstaging. De teakhouten afwerklatjes gaan eraf, de kit ertussen, de latjes er weer op en het klusje kan van de lijst. Hoop ik...

Voor morgen staat de oversteek terug naar St. Lucia op de planning. Om niet al te laat aan te komen hebben we met de Gaia afgesproken vroeg te vertrekken dus gaat de wekker op 5:30u. Dat is lang geleden...

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties