16 mrt 2009

Mustique - Rock & Roll Island

Een inkomende deining uit het noordoosten maakt dat we afgelopen nacht meer hebben liggen rollen - niet te verwarren met rollebollen - dan slapen in Saline Bay, dus verlaten we The Friendly Island. We motorzeilen het stromende gat tussen Mayreau en Catholic Rock uit om in open zee te komen en eenmaal op zee staan wind en stroom flink door. We moeten een paar slagen maken om in Mustique te komen, het lijkt wel kanaalzeilen hakkend tegen wind en stroom in.
Maar eenmaal op Mustique is het (natte) leed snel vergeten. We liggen in een prachtige baai aan een mooring in ontzettend helder water. Ik kan nog steeds niet wennen aan het heldere water hier in de Carieb, want ik wordt nog altijd zenuwachtig als ik de bodem kan zien en diepte zie aflopen naar 12 meter...

Mustique is het eiland waar de rich-and-famous hun buitenhuisje hebben. Rondlopend over het eiland zien we tuinmannetjes de straten vegen en in bloemenperkjes schoffelen, en de felgekleurde huisjes met boetiekjes geven ons het gevoel alsof we ons in een Efteling-achtig park bevinden.
Helaas is ook deze baai niet vrij van inkomende oceaangolven, of zoals de pilot vermeldt: "The anchorage is generally rather rolly" en even verder "When you realize the roll is so bad you will never be able to sleep a wink, contact Firefly House or The Cotton Huose". Vergeleken daarmee valt de prijs van 75US$ voor drie nachten aan een mooring nog mee en dat doet ons Hollanders besluiten dat we dan ook drie nachten blijven liggen.

Op het strand naast ons, staan verschillende bankjes in de bosrand. De perfecte plaats voor een Beach BBQ! Samen met de Gaia fakkelen we de Cobb aan en eten onze buikjes rond aan garnalen, kippepoten en salade. De gin-tonics en rum-punches zorgen ervoor dat we deze nacht iets minder last hebben van het gerol, maar de volgende ochtend niet weten hoe snel we van de boot af moeten. Met een zonderlinge taxidriver maken we een tourtje over het eiland en, terwijl de zondagse preek uit de autoradio schalt, rijden we langs de buitenhuisjes van onder meer Mick Jagger, Amy Whinehouse en Celine Dion. Helaas is niemand thuis en omdat niemand ons uitnodigt voor een borrel, nemen we er zelf maar een in Basil's Bar. Ook hier geen beroemdheden dus betalen we zelf ons rondje en maken ons op voor een laatste nacht Rock & Roll aan boord.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

eveliene, tom en muis 
vrijdag 20 maart 20:45 #

heeee daar issie hoor, de opblaasdolfijn!! wat leuk om te zien dat ie alle avonturen met jullie heeft meegemaakt en nu lekker in die prachtig blauwe zee kan dobberen!! Smile

het was vandaag heel mooi weer hier, Muis is voor het eerst weer lekker buiten geweest en ze ligt helemaal gevloerd op de bank van alle indrukken en de frisse buitenlucht!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties