22 feb 2009

Race tegen de klok

Ons bezoek is nog niet weg of we beginnen de volgende dag de nieuwe klussen van de todo lijst af te strepen: boot in de marina afmeren, inkopen doen nu het op Martinique nog redelijk te betalen is, de zakken was naar de laverie brengen en na de boodschappen weer ophalen om tenslotte de huurauto inleveren - in die volgorde hebben we maximaal profijt van de huurauto.
We hebben nog twee dagen, dan moeten we in St. Lucia zijn waar onze volgende gast een weekje aan boord komt. Dat zou precies genoeg moeten zijn om de nieuwe verstaging en wantspanners te monteren, ware het niet dat de verstaging nog niet klaar is en de verkeerde spanners opgestuurd zijn. Ik blijk een verkeerd referentienummer gekregen te hebben van de anders zo correcte medewerkers van Hall Spars, met te lange en te dikke spanners als gevolg. Omdat de spanners op bestelling speciaal vanuit Frankrijk verzonden zijn kunnen ze niet worden teruggenomen en is nieuwe draad laten tappen de enige optie. De tuiger van Caraibes Greement belooft ons de volgende dag de nieuwe intermediates en de wantspanners te leveren. De dag waarop we moeten vertrekken naar St. Lucia ligt de verstaging inderdaad klaar, maar de spanners - uiteraard - niet. Om een kort verhaal lang te maken ben ik die ochtend drie keer naar de tuiger en de machinewerkplaats aan de andere kant van het dorp gelopen om uiteindelijk zonder wantspanners naar St. Lucia te vertrekken. De tuiger belooft ons de spanners na te zenden. Het zal ook allemaal een keer direct passen en goed gaan, dat zou te makkelijk zijn...

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Erik 
zondag 22 februari 18:23 #

He Marcel en Ascha,

Spannende oversteek geweest zeg; gefeliciteerd!!!
Hoop dat alles weer snel 'echt' gerepareerd kan worden.

Gr
Erik

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties