4 jan 2009

De Grote Oversteek dag 2 - Positief blijven

Ook vandaag is het rock & roll buiten, en dat klinkt leuker dan dat het is. Van alle kanten worden we belaagd met golven. Wel loopt langzaam de temperatuur op - buiten is het 28, binnen 26 graden. Helaas is buiten zitten geen optie, tenzij je van zoute douches houdt, want om de haverklap knalt er een golf tegen de boot uiteen. De meeste tijd brengen we dan ook binnen of onder de buiskap op het brugdek door.

In het boek Offshore Zeilen leest Ascha dat een waterdichte boot en een bemanning die positief naar de horizon kijkt het belangrijkste zijn op zee. Waterdicht zijn we gelukkig en als je voor de zoveelste keer je evenwicht verliest en de koffie weer naast de kop beland proberen we positief te blijven. Het lijkt wel “apekooien” binnen. Om de moraal aan boord goed te houden gaat de "peejen-mee-juun" stampot de pan in, dat deed het vorige keer ook goed. Voor de nacht zetten we twee reven in het grootzeil, zodat de Gaia ons weer een beetje bij kan lopen.

Het slapen gaat iets beter maar het blijven hazeslaapjes waarin ik ontzettend lig te dromen. Geen idee waarover. 's Nachts lopen we een ander zeiljacht voorbij en tegen de middag is de Gaia ons tot op een mijl genaderd.
Bij ons vertrek hebben we van Ronald en Bea, vertrekkers die met hun Vijla inmiddels weer thuis zijn, behalve een hoop zeekaarten, pilots en gastenvlaggetjes, ook een doos met inhoud gekregen die we pas op de oceaan mochten open maken. De doos heeft het niet overleefd, maar de inhoud hebben we bewaard en elke dag maken we één van de cadeautjes open die ze voor ons hebben ingepakt. En dat draagt bij aan de stemming want gisteren kregen we schoolkrijtdrop en vandaag harlekijndropjes!

En om positief te eindigen, het tweede etmaal leggen we 161 mijl af met een nog steeds lopende NO wind tussen de 15 en 20 knopen; nog 1688 te gaan.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

iris 
maandag 19 januari 15:48 #

Hoera, jullie zijn er! Of iedergeval teken van leven. Er zullen wel telkens nieuwe verslagen binnen komen, dus ik kom mijn dag wel door zo!
Uhh vinden jullie mekaar nog lief????!!!!

x Iris

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties