31 jan 2009

Barbados - Martinique

Met een noodoplossing voor de verstaging vertrekken we tegen de avond naar Martinique, uitgezwaaid door de bemanningen van de Gaia en de Dahlwinnie. We hebben een leuke tijd gehad op Barbados en terwijl zij naar het zuiden gaan, maken wij een ongebruikelijke move naar het noorden. Op Martinique zijn veel jachtvoorzieningen waaronder een goede tuiger, maar bovendien krijgen we bezoek dat invliegt op Martinique en St Lucia.

Eenmaal uit de luwte van Barbados krijgen we de stevige passaatwind weer in de zeilen en met een knoop stroom mee schiet het lekker op, de bijna 120 mijl naar Matinique tellen we snel af. Aan het eind van de nacht zakt ineens de wind helemaal weg en zitten we in een groot buiengebied. Het ziet zwart om ons heen, maar wind is er niet meer. Pas na twee uur motoren pikt de wind weer op en is Martinique net aan bezeild.

Het blijft buiig weer en als we 's ochtends de Cul de Sac de Marin willen invaren wordt het helemaal grijs voor ons. De schepen die voor ons liggen, de bergen, betonning, alles wordt aan het zicht onttrokken door een enorme hoosbui. Luiken dicht, kussens naar binnen en klaarmaken voor onder water! Als de hoosbui is overgetrokken opent zich de invaart naar Le Marin en tussen de riffen door varen we de enorme ankerplaats op. Naast alle charterschepen in de grote marina liggen hier honderden schepen voor anker.

Als we een ankerplekje gevonden hebben komt de to-do lijst naar buiten, we hebben twee dagen voordat ons bezoek op het vliegveld landt. De boot moet worden opgeruimd en het logeerbed vrijgemaakt worden, plaats in de marina regelen, huurauto regelen, buitenboordmotor laten repareren (die is er op Barbados helaas mee gestopt), boodschappen inslaan (dat gaat heel goed en relatief goedkoop hier bij Ed) en de verstaging en wantspanners bestellen. Het lijkt wel aangenomen werk...

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

janet 
dinsdag 10 februari 19:05 #

hèhè we werden hier helemaal ongerust.Waar zijn ze nou? maar gelukkig weer een berichtje, altijd weer leuk om te lezen. Veel plezier met jullie gasten! (Oby zeker, doe hem de groeten).geniet ze en groeten uut Zierikzee van iedereen.
Gr. Janet

Vermuntico 
donderdag 12 februari 21:58 #

Ik lees al dat jullie de cultuur daar al aardig eigen hebben gemaakt. Geen zin om te werken zeker?..Wink. Leuk weer iets van jullie te lezen! Als ik die wedstrijdboot zie moet ik denken aan die film over die bobsleeers uit Jamaica..Wink. Alles op t gemakkie en hou die roeispanen maar gereed!! Jhaa mann! Geniet ervan en maek maer es wat mooie plaetjes! Groetsels van Patries en Vermunt

ps heb je een hoos (zo'n ding om water over boort te scheppen) bij je met al die buien?  

Ineke Legerstee 
woensdag 18 februari 06:44 #

Hallo, Ik hoorde van je Oma dat alles goed met jullie gaat. Wat een avontuurlijke reis. Heel leuk om het te volgen. Groetjes Ineke

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties