1 jan 2009

Happy new year!

Behoorlijk brak kruipen we het begin van de middag ons bed uit. Aavankelijk hadden we het plan om het rustig aan te doen op oudejaarsavond om op nieuwjaarsdag in de middag te vertrekken voor de ongeveer twee weken durende oversteek naar Barbados, maar het liep natuurlijk weer volledig uit de hand. Pas tegen zes uur in de ochtend zwalkten we vanmorgen over de steiger terug naar de boot...

Oudejaarsdag beginnen we met de - inmiddels routine geworden - klussen voor de oversteek. De motorbilge schoongemaakt, motor gecheckt, stuurinrichting gecheckt, mast gecheckt, zeilen gecheckt en water en dieseltanks gevuld. Fourageren hier is een ander verhaal. Verse groenten zijn hier nauwelijks te verkrijgen zonder de hoofdprijs te betalen en het assortiment van de winkels hier is erg beperkt en niet goedkoop. Gek genoeg liggen wel in alle winkels tubes Zaanse mayonaise en ingevroren frikandellen!

Oudejaarsavond brengen we eerst in de gezellige Club Nautico door en later in de jachthaven waar we met de bemanningen van zeven Nederlandse boten de laatste seconden van het oude jaar aftellen en met knallende kurken het nieuwe jaar in gaan. Onder luid scheepsgetoeter wordt er vanaf een braak liggend stuk terrein vlak voor de marina een ongekend vuurwerkspektakel afgestoken en op de boulevard ziet het intussen letterlijk en figuurlijk zwart van de feestende mensen. Terwijl een Kaapverdiaanse drumband de hossende menigte opzweept, duikt een grote groep mensen het water in. Werkelijk iedereen, jong en oud, gaat hier uit zijn dak!
Na een optocht door de stad belanden we met een kleine groep in een van de weinige tenten waarvoor niet gereserveerd moest worden en gaan swingend het nieuwe jaar in!

Wat mij betreft verloopt de rest van het nieuwe jaar net zo swingend als het begon met, zoals ze hier op de Kaapverden zeggen, no stress! Happy new year!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

vrijdag 2 januari 20:42 #

Hoi hoi!

Hier vanuit Zeeland wensen we jullie een heel goed, gezond en mooi 2009!

Laten we het voornemen hebben dat we jullie komen opzoeken in warme oorden Smile!!!

Hier vriezen de mussen van het dak en worden de schaatsen uit het vet gehaald.

Jullie hebben het beter bekeken!

Pas goed op jullie zelf tijdens de oversteek ......als die er van gaat komen natuurlijk ;)

Lieve groeten
Marjolein

Vincent en Leonie 
zondag 4 januari 10:02 #

Happy New Year! Zo te lezen hebben jullie een prachtbegin van het nieuwe jaar achter de rug! Champagne en vuurwerk EN prachtige temperaturen in een enthousiast feestende menigte! Wij zijn jaloers want hier was het ontzettend koud! Op het moment dat ik dit schrijf zijn jullie waarschijnlijk onderweg naar Barbados. 2 weken water, 2100 mijl, en ik lees net dat er zelfs mensen zijn die dit stuk willen zwemmen!!! Zie onderstaande link dat verhaalt over een vrouw van 56 die de eerste vrouw wil zijn die de Atlantic over zwemt.

www.sambaladevelopments.com/cape_verde_news.cfm


Succes, behouden overtocht, geniet en zoek geen stormen op Wink en we houden contact!

Groet! Vincent en Leonie

Paul Huijskens 
zondag 4 januari 15:07 #

Hoi Acha en Marcel,
Fantastisch dat jullie onderweg van die leuke mensen
tegenkomen waar je gezellig kerst en oud en nieuw mee
kunt vieren! Waar ken ik die oogjes van?
Beste wensen voor 2009, behouden vaart en veel avontuur!

Paul.

roon, ted, bea 
zondag 4 januari 23:34 #

hallo wereld burgers,
ook van ons de allerbeste wensen en al het goed voor komend jaar toegewenst,we lezen jullie verhalen regelmatig en verdrinken dan in de plekken waar jullie ook verblijven.nog even een kleine mededeling we zijn een dochter rijker genaamd fay 51 cm gezond en wel.

goede wind en we lezen wel hoe de aankomst is

gr ronald

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties