15 dec 2008

Vamos mañana

Ofwel morgen vertrekken we, roepen we al een paar dagen. Wat dat betreft beginnen we al aardig in te burgen in de spaanse cultuur; mañana, mañana. En eerlijk is eerlijk, het is ook geen straf om in San Sebastian te liggen. Het is een van de weinige nog echt spaanse kustdorpjes hier op de Canarische eilanden, rustig maar altijd wat te doen. De bakker, de supermarkt en de winkelstraat zijn op loopafstand en - niet onbelangrijk - we hebben hier een prima ligplaats. Alleen, die wind. Sinds we hier liggen, en dat is met bijna twee weken een record voor ons, is het nog geen dag rustig geweest. Elke dag giert de wind uit de bergen ons met uitschieters naar 6, 7 bft om de oren. En dat beginnen we intussen aardig beu te raken...

En die wind blijkt niet alleen hier hard te waaien, ook op zee is het onstuimig. Afgelopen woensdag hebben we ons vertrek uitgesteld naar zondag als gevolg van een overtrekkend windveld, goed voor ruim 30 knopen voor tenminste twee etmalen.
Nog maar een paar dagen San Sebastian dus. Er zijn nog wat klusjes, we borrelen wat met de Gaia (Ank en Keimpe), de Aventyr (Bert en Annette) en de Duende (Bram en Vivian). We zagen de Duende een week voor ons uit Zierikzee vertrekken en na vier maanden om elkaar heen gevaren te hebben kunnen we eindelijk ons afgesproken biertje drinken. Erg gezellig en helaas hebben zij een ander vaarplan dan wij.

Ook op de dag van de traditionele 18e kerstrace blijkt het niet alleen op ons thuiswater hard te waaien, maar zal het ook zondag en maandag op het traject tussen La Gomera en Sal flink waaien. Wat aanvankelijk een buitje leek is uitgegroeid tot "meer dan een vlekje" en volgens de windkaarten van UGrib goed voor 25 tot 30 knopen (6-7 bft) op maandag- en dinsdagnacht. Bovendien verwacht de NOAA een golfhoogte tussen de 4 en 5 meter.
Zondagochtend is er palaver aan boord van de Gaia. De Linea en de Styx vertrekken, de Gaia, wij en een aantal andere boten wachten tot dinsdag. Gevolg van dit uistel is wel dat we later in de Carieb gaan aankomen dan gepland en dat we met kerst niet midden op de oceaan zullen zijn, zoals we aanvankelijk dachten, maar op de Kaapverden. Lijkt ons een prima alternatief ;-)

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Vermuntico 
maandag 15 december 22:42 #

He sailers.. leuke stories en volgens mij een bekende barman! Was die vent niet van die kroeg met al die vlaggen (ook die van Berend?). Ziet er gezellie uit. Kerstrace was weer eentje om niet te vergeten. Extreem laag water zorgde voor dat niemand de haven uitkon.., uitstel en voor start verlies van een zeillat in het mainsail. Resultaat als eerste in de haven Colijn, Zierikzee en aan de bar en aan het bier..Wink
Hele goeie reis toegewenst naar de Kaapverde en Carieb. Warme en fijne kerst toegewenst. xx munt

janet, jaco, mick en tim 
zondag 21 december 17:04 #

we blijven jullie volgen! goede oversteek gewenst. zijn benieuwd hoe jullie Kerst en Oud en Nieuw vieren. In ieder geval prettige kerstdagen en een golvend, winderig, gezellig 2009 vanuit Zierikzee.

Berend 
zondag 21 december 19:39 #

Hello sailors,

Ik vermoed dat jullie nu aan het oversteken zijn naar de Cabo Verdes. mooi rustig zee-tje zo te zien.

Goede reis en veel plezier daar.

Gr. Berend

Vincent en Leonie 
zondag 21 december 20:31 #

Dag toppers! De eerste etappe van de oversteek is begonnen zo te lezen. Verhalen blijven prachtig en jaloersmakend. Geniet van de kerst op de Kaapverden! Met die voedsel en drankvoorraad gaan jullie dat wel halen Wink Tot mails, skypes etc
ps. jullie kaart is aangekomen hoor.

Groet, Vincent en Leonie

maandag 22 december 13:55 #

Hoi Marcel,

Leuk te lezen hoe jullie reis vordert! Is het geen idee om op een kaart bij te houden waar jullie al geweest zijn gedurende de reis (bijvoorbeeld http://www.haq.nl/reis/pics/route.jpg )?
Fijne kerstdagen en een voorspoeding 2009 met veel wind!

Emiel

maandag 22 december 23:55 #

Hoi Bikkels,
Zitten vol spanning te wachten tot een bericht van jullie aankomst op de Kaap Verden. Sinds jullie vertrek is het rustig en zonnig in San Sebastian. Niet te geloven toch! Hebben nog geen nieuwe slachtoffers gevonden voor een spelletje.
Fijne Kerstdagen op de Kaap Verden en goede oversteek naar de Carieb.
Gr. Bert en Annette

dinsdag 23 december 12:00 #

Hee Emiel, goed idee! Ik was er al mee bezig tijdens de oversteek hier naar toe, maar ja, geen internet onderweg om even te spieken hier een daar he Wink

dinsdag 23 december 12:02 #

Hey Bert en Anette! We zijn zondag aangekomen op de KV, Sal. Fijn dat het eindelijk lekker weer is op La Gomera. Raad eens wat voor weer het hier is... Iets met veel wind, regen... Zucht.

Joke en Ko en Aukje 
maandag 29 december 09:01 #

lieve verweggers,

Joke, Ko en ik willen jullie een heel gelukkig
Nieuwjaar toewensen met heel veel veilig vaarplezier.
Bedankt voor jullie goede wensen en de prachtige
reisverslagen, we genieten ervan!!!
Hier is alles redelijk gezond, het is echt winter, de
schaatsen gaan uit het vet en de baanwedstrijden worden
verreden.
Dag hoor, veel liefs uit de Deurloostraat

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties