26 dec 2008

Sal - Mindelo; een bijzondere kest

Na een paar dagen op Sal geweest te zijn, halen we de dag voor kerst ons anker op en zetten koers naar Mindelo, São Vicente. Een tocht van 120 mijl, die we niet te snel moeten af leggen omdat we anders in het donker aankomen. Pas in de middag halen we ons anker op en varen we samen met de Gaia "op het fokje" de baai van Palmeira uit.

Het is bijzonder om met kerstavond op zee te zijn. We varen door een donkere kerstnacht met weinig sterren en nauwelijks maan. Bij gebrek aan nachtmis zingen we zelf maar kerstliedjes en snijden even voor middernacht de kerststol aan, die we in La Gomera gekocht hebben. Via de marifoon zingen we Ank en Keimpe, die met hun Gaia een halve mijl verderop varen, een vrolijk kerstfeest toe.

Rond tien uur in de ochtend komen we aan in Mindelo waar we ons anker weer laten zakken. Als we de boot opgeruimd en de bijboot weer opgeblazen hebben, varen we naar de Gaia voor koffie met een kerststol. Net als we de koffie op hebben worden we door een andere Nederlandse vertrekker spontaan uitgenodigd voor een kerstdiner bij hem aan boord.
Met de bemanningen van vijf Nederlandse boten (Aura, Salty Dog, Gaia en Zwerver) zitten we 's avonds bij Esther en Wiro aan boord van hun Zwerver te genieten van een heerlijk kerstdiner compleet met kip, eend en konijn. Het zijn vijf totaal verschillende bemanningen, met andere boten, andere plannen, andere verhalen maar allemaal gebonden door het zeilende vertrekkersleven en nu hier bij elkaar om in Mindelo kerst te vieren. Een bijzondere kerst.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties