24 dec 2008

Sight-seeing Sal

Als we de dag na aankomst aan wal gaan om in te klaren (in het weekend kan dat niet) leggen we onze bijboot tussen de vissersbootjes aan de kade. Net als we weer vaste grond onder onze voeten hebben brengt een stel vissers een enorme tonijn aan land, die ter plaatse direct wordt schoongemaakt en verhandeld. Over hygiene maakt niemand zich hier druk. De vis wordt op de kade schoongemaakt en de vissers dabberen op hun blote voeten door het bloed en de ingewanden van de vis, die gewoon terug het water in gaan.

We lopen naar het gebouwtje van de Policia Local voor een stempel in onze paspoorten (een euro per persoon). Vervolgens moeten we El Capitan do Port uit de kroeg halen om onze bootpapieren te laten controleren. De bootpapieren worden ingenomen en een dag voor vertrek kunnen we ze weer ophalen (tegen vijf euro) en het blijkt allemaal zo geregeld.

Op de kade staat een toiletgebouw met douches, waar ook de lokale bevolking zich kan wassen en douchen. Helaas lijkt het erop dat er vandaag geen water is, dus neemt Ascha een duik in het warme, heldere water en probeert de zoutwatershampoo, die overigens prima bevalt (al vragen we ons af waarom gewone shampoo niet gebruikt zou kunnen worden met zoutwater).

Om wat meer van het eiland Sal te zien gaan we samen met Ank en Keimpe met een busje naar Santa Maria, de toeristische hoofdstad van het eiland. Overal zijn winkeltjes met Afrikaanse souvenirs, en in een van de winkeltjes wordt ons een spelletje Ouril uitgelegd. Een erg simpel maar leuk spelletje dat hier overal op straat wordt gespeeld. Allebei kopen we een spel en we zitten tot laat in de avond te Ourillen.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

woensdag 24 december 13:38 #

Ha die Marcel,

Het zout in het zeewater bindt aan de zeep, waardoor deze niet meer schuimt en dus niet zo best schoonmaakt. Zelfde reden waarom je bij "hard" water extra wasmiddel moet gebruiken in je wasmachine, omdat het kalk bindt aan de zeep. Je zou dus ook een heleboel gewone shampoo kunnen proberen! Tijd voor een vergelijkend onderzoekje?

monique schipper 
maandag 29 december 22:25 #

He marcel je gaat er al uit zien als een echte zeeman...lekker verwaaid....beetje baard....minder freddie internet... Goed teken man!! ga zo door!

schipper

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties