12 dec 2008

Tour de La Gonera

Tussen de shitklusjes door gaan we een dag met een huurauto op stap om meer van La Gomera te zien, en dat blijkt de moeite waard te zijn. Vanuit San Sebastian rijden we naar Playa Santiago, een klein vissersdorpje in het zuidoosten van het eiland. Van daar uit gaat het terug het binnenland in. Rijden we eerst nog in een zonnig landschap tussen de cactussen en palmbomen, het volgende moment zitten we met ons hoofd - en auto - in de wolken. We rijden door een paar dorpjes die in de mist nauwelijks zichtbaar zijn.

Als we het Parque National de Garajonay binnen rijden, dat op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat, verdwijnt de mist en zien we de wolken achter ons. Bij Alto de Garajonay stappen we uit en lopen over smalle, soms glibberige wandelpaadjes de laatste paar honderd meter naar de top van het eiland. Op bijna 1500 meter hoogte hebben we hier een prachtig uitzicht over het met laurierbomen beboste park en de barranco's (ravijnen) van La Gomera, de Teide op Tenerife en de bergen van La Palma.
Ook bij La Laguna Grande stoppen we weer even en wandelen een stukje door een mooi, maar spookachtig bos. Een plek waar volgens de overlevering vroeger heksen dansten.

Eenmaal het park uit slingert de weg door een barranco met stijle kliffen naar Valle Gran Rey, de place-to-be voor hippies. We slingeren terug naar boven en rijden door de bananenvalleien van Vallehermoso. Langs de ruige noordkust rijden we via Agulo en Hermigua terug naar San Sebastian.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties