6 dec 2008

Las Galletas - San Sebastian

Omdat we in de afgelopen vakanties regelmatig op de Canarische eilanden geweest zijn, laten we Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife verder voor wat ze zijn en maken we de boot klaar voor vetrek naar La Gomera, nadat onze opstappers na hun bliksembezoek weer weg zijn. Eenmaal buiten de haven van Las Galletas waait het flink, een dikke 6 bft. Met een rif in het grootzeil speren we voorbij Punta Rasca, de zuidwest punt van Tenerife. Wijs geworden van onze vorige tocht naar La Gomera besluiten we eerst noordwest te varen, koers La Palma, om vervolgens af te vallen en met een knik in de schoot, net niet aan de wind naar San Sebastian te kunnen zeilen. Tot zover het plan, want eenmaal Punta Rasca voorbij valt de wind weg en moet de motor aan en pas op 3 mijl voor de haven van San Sebastian begint het weer te waaien. Uit het zuidwesten, in plaats van het verwachte noorden. Raar weer hier.

Eenmaal in San Sebastian blijken ook de Gaia en de Aventyr hier te liggen, waarmee we sinterklaasavond met hollandse gezelligheid doorbrengen. Met spruitjesstampot, witlof uit de oven en appeltaart toe wordt het letterlijk en figuurlijk een heerlijk avondje nachtje.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties