6 nov 2008

Faro

Met donder en geraas vliegt er op een paar meter een verkeersvliegtuig over ons hoofd. Iets lager en hij hangt in de mast, zo lijkt het. We liggen inmiddels op de ankerplaats voor Faro, dat zo'n beetje naast het vliegveld ligt. Behalve het oude, ommuurde centrum maakt Faro een vervallen indruk, maar de ankerplaats is schitterend.

Met opkomend tij zijn we vetrokken uit Olhao en onze puzzeltocht door het natuurgebied van Ria Formosa voortgezet. Het is bijzonder om zo vlak langs de schorren en slikken door 10 meter water te varen. Overal zijn vissers druk in de weer met netten en hengels.

Eenmaal aangekomen op de ankerplaats worden we door Allard en Sjoke uitgenodigd voor een etentje. Dit keer niet in de stad, maar aan boord van hun Horizon. Ze hebben duidelijk hun best gedaan want tijdens een gesprek op hoog nivo worden we getrakteerd op een heerlijk diner ensemble Na 5 gangen ben ik de tel kwijtgeraakt, helemaal tippietoppie dus!
Sinds onze ontmoeting in Camaret sur Mer zijn we geregeld met hen opgetrokken maar na Faro scheiden na een hele leuke tijd onze wegen. Wij gaan binnenkort oversteken naar Madeira en zij zullen hier in de Algarve blijven. Het zal vreemd zijn om de volgende haven of ankerplaats in te varen maar de Horizon niet te zien liggen.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties