27 nov 2008

Obrigracias

Eenmaal aangekomen in Santa Cruz vervolgen we onze zoektocht naar popnagels. Na van de ene naar de andere ferreteria gestuurd te zijn belanden we uiteindelijk in twee watersportwinkels waarvan de laatste uiteindelijk de gezochte 6mm monel popnagels heeft. Nu nog een popnageltang... Gelukkig treffen we een andere Nederlandse boot in Santa Cruz die zo'n tang aan boord heeft en daarmee kan de op-en-neer-houder weer aan de mast bevestigd worden. Eindelijk kan er weer een klusje van het alsmaar groeiende lijstje worden afgestreept.

We bekijken Santa Cruz en het is duidelijk dat we weer in Spanje zijn. Grote pleinen, winkels die 's middags gesloten zijn en levendige straten aan het eind van de dag. Het blijkt even wennen, want na bijna twee maanden portugees wordt nu overal weer Spaans gesproken en in alle winkels stamelen we iets dat lijkt op een kruising tussen obrigado en gracias.

Komend weekend krijgen we voor een paar dagen bezoek uit Nederland dus zullen we vrijdag naar een haven aan de zuidkant van het eiland varen, dicht bij het vliegveld. We hopen ook dat het weer aan de zuidkant van het eiland beter zal zijn, want hier in het noorden lijkt het wel herfst met harde wind en regenbuien en daar worden we niet echt vrolijk van. Heb je net je veel te duur betaalde en nog niet schone wasje aan de reling hangen begint het weer te druppelen...

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties