15 nov 2008

Porto Santo - Madeira

De weerkaarten van NOAA en de gribfiles lijken vandaag voor het eerst sinds dagen eensgezind te zijn over het weer en, belangrijker, de wind. Zaterdag zit er een gaatje tussen de dagen met harde wind. De tocht naar Madeira is ongeveer 40 mijl en wanneer we op tijd vertrekken komen we halfverwege de middag aan. Dus gaat de wekker op 6 uur, dat is sinds Het Kanaal niet meer voorgekomen, en na even snoozen kruipen we er dan toch uit.
Als het om half acht licht is verlaten we de haven van Porto Santo. Met een lekkere 5 bft in de rug koersen we naar Madeira. Eenmaal halfverwege zakt de wind een beetje weg, maar dat duurt niet lang, want als we tussen Madeira en de Ilhas Desertas door varen trekt de wind flink aan. We racen met de uitgeboomde fok op Ponta de Garajau af, en eenmaal de rotspunt voorbij zien we Funchal liggen.

De oostenwind blaast krachtig de havenkom van Funchal in, dus ankeren is geen optie. Het jachthaventje heeft maar weinig plaats voor passanten, maar er vertrekt net een schip dus liggen we even later met lange lijnen (in verband met verval) afgemeerd aan de beschilderde kade van Funchal.

Voor ons allebei is ook Madeira weer een mijlpaal. Het is bijzonder om na dagen zeilen in deze archipel terecht te komen en we hebben veel over het eiland gelezen en gehoord. Het moet een schitterend eiland zijn dus hebben we komende week een weekje "vakantie" ingelast om het eiland te bekijken.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

iris 
zondag 23 november 14:20 #

En hier is het net wit gesneeuwd!!!!

marijke 
maandag 24 november 12:07 #

Hee Asch en Marcel,

Weer onwijs mooie foto's. Mijn zus is ooit op madeira geweest en die vond met name de bloemen daar zo mooi. Hier was Oosterland gisteren helemaal ondergesneeuwd, ook wel weer mooi. Dus Mike en ik konden sneeuwballen gooien.
Bedankt voor je insmeer advies voor de boot. Ik heb het doorgegeven aan mijn schoonouders. Geniet van het zonnetje en tot het volgende mailtje. Dikke kus van mij.

Marijke

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties