1 nov 2008

Laagseizoen

Sinds oktober is het laagseizoen in Portugal. Dat heeft zo zijn voordelen want de haventarieven zijn zo ongeveer gehalveerd, elke haven heeft plaats en tot afgelopen week was het weer er niet minder om. Overdag rond de 25 graden, 's nachts koelt het af naar 15 graden. Geen wonder dat hier in de havens zoveel overwinteraars te vinden zijn. Nu we in de toeristische sector beland zijn is het overduidelijk dat het vakantieseizoen ten einde is. Behalve een verdwaalde vakantieganger (ondanks het gure weer te herkennen aan zijn korte broek) is Portimao uitgestorven dus verlaten we de haven en gaan aan de overkant van de rivier, voor Ferragudo, voor anker.

Als we die ochtend gewekt worden met getrommel van de lokale schutterij lijkt het weer een mooie dag te worden, maar als we het anker ophalen betrekt de lucht. Hoewel het er dreigend uitziet blijft het droog. Even kunnen we zeilen, een mooie gelegenheid de geinstalleerde DuoGen uit te proberen. Helaas zakt al snel zakt de wind weg en motoren we langs een prachtige rotskust naar Albufeira. Het is behoorlijk fris en sinds lange tijd moeten de jassen weer tevoorschijn komen. Het is duidelijk laagseizoen, dit lijkt wel winterzeilen ;-)

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Lisette en Frederik 
zaterdag 8 november 16:36 #

Halo , lieve mensen,jullie zijn al fijn opgeschoten,zien we! Wij zijn intussen uit het water met de boot, en vertoeven thuis, zoals gewoonlijk in de winter!
Een tripje naar Barcelona heb ik (lisette) achter de rug, en voor de rest gewoontjes genieten, van de nazomer!
Nu we de foto's zien van portimao, jezus , kriebelt het hoor héél de Algarve kennen we op ons duimpje , weliswaar zonder boot hoor, maar wel véééél gezien!
Jullie genieten blijkbaar en hebben ook een mooi kleurtje, en Ascha je bent een echte bloem tussen de bloemen bouginville "sjiek " zeggen ze hier!
Blijven jullie daar overwinteren, of ga je nog verder, (zal ik eens raden ) verder zeker!!!!
Verder houd ik me bezig met studeren voor goudsmid, ja een mens moet toch een beetje bezig zijn, en ook dat was  voor mij een droom ooit!!!Dus dan maar dit inplaats van rondzeilen, he!
Alhoewel Barcelona zit er nog in , een klein kansje dat we daar naartoe gaan !
Dag globetrotters , tot nog eens doei!
groetekes
Lisette en Fred

Petra en Leon 
zaterdag 8 november 21:13 #

Hoi Ascha en Marcel,

Eindelijk weer jullie website bezocht. Was geen gebrek aan belangstelling maar te weinig uren in 1 dag.... Zijn met vakantie geweest en na terugkomst beland in de maalstroom van leven in de Randstad... Jullie zien er in ieder geval lekker ontspannen uit, helemaal onthaast neem ik aan? Jullie reis kent zeker spannende momenten, maar gelukkig ook ontspannende! Leuk die foto's van Porto, wij zijn daar ook (een aantal jaren geleden) geweest en vonden het een leuke stad. Jullie voorkeur voor die 40 jaar oude port kan ik helemaal begrijpen! Heerlijk, die proeverijen!!
Leon en ik wensen jullie een behouden vaart.
Groeten, Petra

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties