13 okt 2008

Rock & Roll in Cascais

Cascais is een leuk, gezellig dorpje waar we wat klusjes aan de boot doen en even blijven hangen. Op een of andere manier blijft iedereen hier even liggen waardoor we een aantal bekenden tegenkomen, waaronder de Gaia en de Wanderer IV die donderdag naar Madeira vertrekken.

Vrijdagochtend rollen we letterlijk en figuurlijk uit ons bed. De wind is gedraaid en aangetrokken en komt nu precies uit de verkeerde hoek de ankerbaai binnen, waardoor we behoorlijk liggen te rollen en te stampen achter ons anker. Het anker houdt prima, gelukkig, maar comfortabel is anders. Een goed begin van de dag waarop we 10 jaar samen zijn, beetje typerend ook wel...
Cascais is in het hoogseizoen een behoorlijk prijzige haven, maar doordat het nu laagseizoen is vallen de prijzen erg mee en we besluiten beschutting te zoeken in de Marina de Cascais.

Met Allard en Sjoke, bemanning van de Horizon, bezoeken we Sintra dat bekend staat om de kastelen in de bergen. We bezoeken Palácio da Pena, een sprookjesachtig kasteel in verschillende bouwstijlen. Vanaf het kasteel lopen we de berg af naar het dorp, dat erg toeristisch is maar niet veel voorstelt.
Terug in Cascais voeren we "een gesprek op hoog nivo" en belanden na een "diner ensemble" aan (en op) de poultafel. Kortom, het was weer gezellig.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

iris 
donderdag 23 oktober 11:15 #

He Lieverds

Gefeliciteerd met jullie 10 jaren turbulentie en liefde!!!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties