26 okt 2008

Lagos - Alvor; als je meeuwen op hun poten ziet staan...

Na een twee dagen bijkomen in Lagos verlaten we eind van de middag de luxe marina met zijn overwinteraars voor een kort tochtje naar Alvor. Alvor ligt aan een beschutte lagune waar we kort voor de kentering aankomen. Het blijkt echter te ondiep om in te varen en als de schemering inzet besluiten we de volgende dag met het opkomende tij verder de lagune in te varen. Rechts van de haveningang gooien we ons anker uit in twee-en-een-halve meter water.

De volgende dag gaan we twee uur voor hoogwater ankerop en varen onder het motto "als je de meeuwen op hun poten ziet staan, wordt het tijd overstag te gaan" door het mini-Waddengebied naar Alvor. De ondieptes zijn goed te zien en met de C-Map kaarten op de monitor schuiven we naar de ankerplaats. Het is druk en het is even zoeken naar een plekje waar ook bij laagwater voldoende water staat.

Alvor blijkt een erg leuk vissersdorpje te zijn met aan de kade allemaal restaurantjes waar de verse vis op grote barbeques wordt klaargemaakt. We eten er dan ook 's avonds een erg lekkere Red Snapper. Het schijnt dat we die bij een oversteek makkelijk zelf kunnen vangen, dus ik moet maar weer eens op zoek naar visgerei!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

zaterdag 1 november 16:04 #

Nog steeds jullie op de voet volgende, genieten we iedere keer weer van de heerlijke verhalen.

We zitten dan ook op een goed excuus te wachten om jullie op te zoeken ergens Smile Smile

Hier in Nederland is het nat en koud.......

Lieve groeten
Ralph,Marjolein en Robin

Bram Nortier 
donderdag 6 november 00:59 #

Zie dat jullie nog steeds met volle teugen (en dan bedoel ik echt met volle teugen)haha, aan het genieten zijn!

Leuk, blijf er lekker van genieten en dat niet alleen, van 2 jaar op zee, steek je meer op dan van 20 jaar aan die saaie "wal" haha.

Veel plezier verder, Miran,Gwen,Gaby en Bram Nortier

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties