16 okt 2008

Cascais - Lissabon; bijzondere mijlpaal

"Met je boot hier naar binnen varen, dat lijkt me ook wel wat". We zijn aan boord bij een vriend In Lissabon, ruim vijf jaar geleden. Het is zo'n avond waarop de wereldpolitiek net besproken is en het tijd wordt voor een goed gesprek over de zin van het leven en wat je er van kunt maken. Het was het antwoord dat ik gaf toen hij me vroeg "Wat zou jij nou over een jaar of vijf willen doen?"

Wat ik vijf jaar geleden nog voor onmogelijk had gehouden is nu werkelijkheid geworden en varen we zelf met onze Live de rivier de Taag op, naar Lissabon. In de verte de Ponte do 25 Abril, naast ons de Torre de Belém en voor ons het moment der ontdekkingsreizigers.
Net als de ontdekkingsreizigers van toen weten we nu dat dit soort ondernemingen veel meer een kwestie is van willen dan van kunnen, maar toch geeft het een machtig gevoel hier nu zelf te varen. Er is weer een mijlpaal bereikt, als we afmeren in Doca de Alcântara in het hart van Lissabon.

In Lissabon blijven we een aantal dagen liggen. Al enige tijd stuurt ons roer nogal zwaar, dus ga ik met Allard en Ton op zoek naar de oorzaak hiervan. Even zijn we bang dat er constructief iets mis is, maar na alle opties uitgesloten te hebben blijkt de oorzaak gelukkig een slechte smering te zijn van de roerkoning, de as waar het roerblad aan zit. Een bus WD40 en wat vet in de lagers doet wonderen, de boot stuurt weer als nieuw!

Om Lissabon eens op een andere manier te bekijken stappen we met Allard en Sjoke in de bus-met-open-dak en doen we een dagje sight-seeing Lissabon. Erg leuk en geheel in stijl sluiten we de dag af met Fado muziek in een restaurant in Bairro Alto.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

janet, jaco, mick en tim 
woensdag 22 oktober 21:11 #

ha die Marcel en Ascha,
fijn, steeds te lezen dat jullie het goed hebben. Lissabon is voor ons jeugdsentiment. 1992 hebben wij deze heerlijke stad onveilig gemaakt. Is dat nog te zien?? heerlijke pasteis de belem gegeten!!
Veel plezier verder en we blijven jullie volgen.
Janet en de rest

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties