29 sep 2008

Viana do Castelo - Leixoes; nog een dag uit de folder

Met het mooiste weer van de wereld vertrekken we, voor ons laatste tripje met onze opstappers, naar Leixoes. Er staat een matig noordwestenwindje. Op zee en voor de wind is dat eigenlijk net te weinig om lekker te zeilen, maar we hebben een paar extra handen aan boord, dus kunnen we ons geheime wapen trekken. De grote spinaker gaat erop en even later ontvouwt de grote rode adelaar zich.

Blijkbaar vinden de dolfijnen ons geheime wapen ook interessant, want net als we de spi hebben staan, komen er een paar rond de boeg spelen. Tot nu toe hebben we elke dag dat de jongens aan boord zijn dolfijnen gezien, een 100% score! Blijft gaaf!

Doordat het in Portugal een uur vroeger is, is het dus ook een uur vroeger donker, en met schemering varen we de industriehaven van Leixoes binnen.
Deze haven was ruim 20 jaar de thuishaven van onze boot, die destijds de Red Falcon heette. We vragen nog even naar Senhor Andrade, de vorige eigenaar. Die blijkt intussen de 80 gepasseerd te zijn en nog heel af en toe in de jachtclub te komen, maar niet als wij er zijn, helaas.

Sinds de makrelen is er geen vis meer gevangen, en tijdens de tocht hier naartoe hadden we nog minder succes. De sleeplijn met kunstaas en paravaantje (om het aas onder water te houden) hebben we verspeeld, doordat we met spinaker op zo hard gingen. In de haven proberen we nog even ons geluk op harders, die hier overal in de havens in grote scholen zwemmen, in de verwachting dat die moelijk te vangen zijn. Maar met een stukje kaas hebben we in twee minuten een joekel van een dik-lip-vis te pakken!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties