13 sep 2008

Sta. Uxia - Vilagarcia; vis uit eigen Ria

Na een dag recoveren als gevolg van het dorpsfeest varen we zonder wind naar Vilagarcia, een dorp 8 mijl verderop in Ria de Arousa.

Het was er nog niet eerder van gekomen, maar vandaag is de uitgelezen kans de hengel die we voor ons vertrek kregen (thanks Martijn!) uit te proberen. Toen we vanmorgen boodschappen deden in de grote supermarkt vlakbij, zei ik enigszins overmoedig tegen Ascha dat ik wel voor de vis zou zorgen...
In Dieppe heb ik een setje pluimen - speciaal voor makrelen - gekocht dat ik aan een soort duikplankje bevestig, zodat de pluimen onder water blijven. Op goed geluk laat ik de lijn uitvieren en binnen 2 minuten is het raak en hangt er een dikke makreel aan de haak.
Nou staat er in alle boekjes uitgebreid beschreven hoe je makreel moet fileren of bereiden, maar hoe je die beesten fatsoenlijk doodt staat nergens. Even overwegen we of we de makreel zijn vrije leven gunnen, maar het idee aan een vers visje op de barbeque overwint het. De vangst gaat in een puts water en na een paar minuten later stopt ie met spartelen.
We gooien de lijn nog eens uit en binnen een paar minuten is het nog twee keer raak, en ook deze makrelen belanden bij hun onfortuinlijke broertje in de puts.

Als we even later afmeren in de luxe marina van Vilagarcia, zoeken we de Cobb BBQ op die we voor vertrek van een oud collega van mij kregen (thanks Raymond!). Deze BBQ is een wonderapparaat waarmee je kunt barbequeen, grillen, wokken of koken en, belangrijker nog, hij wordt niet heet dus je kunt hem gewoon aan boord gebruiken!
BBQ aan, even warm laten worden, visjes erop, flesje wijn open en smullen maar!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Vermuntico 
zondag 14 september 21:06 #

Kijk eens aan, vis uit eigen vijver!.. verser kan het niet zou ik zeggen. Trouwens ik moet nog ergens een receptje hebben liggen voor een vissoepje..., kun je de koppen nog op een goeie manier gebruiken Wink. Mail ik wel effe. Op naar de tonijn! Goeie reis verder en dikke x. Vermuntico    

eveliene, tom en muis 
zondag 14 september 21:43 #

he zien we daar een bekend fileermes? En wat zit Marcel daar gezellig bij de foto van het raften!
Niet teveel reclame maken voor die bbq's van RR he, als ie nog meer klanten krijgt komt 'ie helemaal niet meer aan werken toe! Smile

kaatje 
maandag 15 september 09:05 #

Ziet er erg gezellie uit daar bij jullie!!!!

Geniet geniet geniet.

Dikke knuff kaatje

maandag 15 september 21:19 #

Ha die Marcel,

Dankzij/ondanks de gebrekkige Skype verbinding is het toch nog gelukt zie ik met het aansteken van de Cobb! Niet teveel luisteren naar Eefje, ze is gewoon jaloers...

Groet,

Raymond.

dinsdag 16 september 11:05 #

Het aansteken is eenvoudig, twee aanmaakblokjes, 7-8 briketjes, 20 minuten wijn of bier drinken, rooster erop, nog iets drinken, makrelen erop, 7 minuten aan de ene, dan 7 minuten aan de andere kant en smullen maar.
De bbq schoonmaken is een ander verhaal, alles ruft naar de vis...

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties