6 sep 2008

Camarinas - Muros; voorbij Finisterre

Voorbij Cabo Finisterre wordt alles beter, horen we steevast als we het hebben over het weer, de golfslag of zelfs de tapas. Tijd dus om onze veilige haven te verlaten en langs de gevreesde Kaap te varen. Finisterre - the end of the ancient world staat er in de Reeds Almanak. Het is hier alles of niks, twee dagen terug stond er een dikke 11 bft (hoorden we achteraf), nu is de wind op. Op de motor varen we langs de ruige kust en ronden we Finisterre.

Eenmaal voorbij Finisterre komt inderdaad de zon door de wolken en neemt de vervelende golfslag af. We zijn samen op gevaren met de Horizon, van Allard en Sjoke. Zij gaan bij Finisterre het hoekje om, wij varen door naar Ria de Muros. Vlak voordat we de ria opvaren varen we de True Blue met Ton en Barbara voorbij, die eerder uit Camarinas vertrokken.

Omdat er in Muros geen faciliteiten voor jachten zijn, is dit de gelegenheid ons nieuwe anker eens te proberen. Voor het eerst slapen we vannacht achter ons anker. Het belooft een rustig nachtje te worden, dus ik hoop dat we rustig slapen...

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties