28 sep 2008

Islas Cies - Bayona

Nadat we de Islas Cies vanaf de vuurtoren van Isla del Faro hebben gezien gaat het ankerop en varen we in het begin van de avond de 8 mijl naar Bayona. We nemen een shortcut door Canal de la Porta, en dat is nog even spannend als we even minder dan twee meter water onder de kiel hebben, maar de digitale CMap kaarten van 2005 blijken op de meter nauwkeurig te kloppen, als we over de ondiepte varen.
Tot op heden navigeren we voornamelijk met papieren kaarten in combinatie met de pilots, in deze boeken staan situatieschetsen van havens en vaarwaters. Maar als we geen detailkaarten hebben van een bepaald gebied pakken we steeds vaker de computer erbij. Wanneer we de GPS aan de computer koppelen kunnen we de boot over de kaart zien varen (een soort TomTom maar dan anders) en de electronische kaarten blijken ontzettend nauwkeurig.

Aangekomen in Bayona meren we af aan de lange passantensteiger van Puerto Deportivo Baiona. Hoewel de baai erg rustig is, stellen we na de onrustige nacht toch prijs op een stabiel bed.
De volgende dag bekijken we Bayona en lopen we naar het kasteel dat op een schiereiland voor de stad ligt.


Als we na de wandeling de boot een poetsbeurt geven, komt de Horizon van Allard en Sjoke binnenvaren, en vrezen we voor onze nachtrust. Die vrees blijkt gegrond want na een borrel aan boord en een diner ensemble belanden we in de lokale ierse pub. Het is erg gezellig en Bayona zullen we niet snel vergeten. Bayona ons ook niet, denk ik...

Update: helaas viel de internetverbinding weg tijdens het plaatsen van de foto's, maar inmiddels staan ze er allemaal bij.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

Bas 
vrijdag 3 oktober 17:47 #

...pakken we steeds vaker de computer erbij

Moet kunnen, zolang je maar in geval van nood (stroomgebrek, bijvoorbeeld) nog maar  weet hoe het hoort. Zeker met al die gezellige borrels. Smile

Denk er overigens wel aan dat de "chart date" in bepaalde gebieden waar je zult komen NIET de "vanzelfsprekende" WGS 84 is. (Ik denk bijvoorbeeld aan de Kaap Verden, waar we bijna OVER de grote rots voor ingang van de baai van Sao Vincente binnenvoeren.)

oby kikstra 
vrijdag 3 oktober 18:51 #

Dat natte pak ook niet!!! hahahahahahaha!!!
Groetjes en een dikke kus, je lieve zwagertje!! ;0)

kaatje 
zaterdag 4 oktober 22:01 #

Ziet er weer ernstig gezellig uit daar. Of jullie genieten hoef ik me niet af te vragen dat is wel aan de foto's af te lezen.

dikke kus en knuff kaatje

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties