28 sep 2008

Bayona - Viana do Castelo; even bijkomen...

De ochtend is al voorbij als we de haven Bayona uit varen en koers zetten naar de Viana do Castelo, Portugal. Er is geen zuchtje wind en de zee is spiegelglad, en dat komt goed uit. Prima dagje om een kater te verwerken.

Het is tegen de avond dat we het havenkanaal van Viana do Castelo in varen. Vlak voor de, door Gustave Eiffel ontworpen spoorbrug is het jachthaventje, en de havenmeester opent het zwenkbruggetje voor ons. Veel tijd om bij te komen krijgen we niet, want El Capitan mag zich komen melden voor the paperwork, en dat is in Portugal een aardige klus. Gelukkig krijgen we een uur kado door het tijdsverschil in Portugal.

Voordat de volgende dag de trossen los gaan lopen we nog een rondje door het stadje dat een leuk, historisch centrum(pje) heeft.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties