12 aug 2008

Le Havre - Cherbourg; another day at the office

Vandaag eindelijk een weergaatje met wat rustiger weer. Onder een sombere grijze lucht vertrekken we voor ons doen vroeg uit Le Havre richting Cherbourg. Aanvankelijk waait het nog stevig uit het zuidwesten, maar geleidelijk neemt de wind af. Wel staat er nog een vervelende kruiszee met golven van alle kanten als gevolg van de harde wind van de afgelopen dagen.
Halverwege komt er een trog over met wat buien, die wij gelukkig net omzeilen, de wind neemt wat toe en zoals gebruikelijk ruimt de wind even later naar het westen. Precies de richting die we uit moeten. De ene grijze wolk verdringt zich voor de ander en het is diezig, de oversteek van de Seinebaai is een saaie tocht. Behalve wat zeeschepen die op de rede van Le Havre voor anker liggen, zien we onderweg niet veel.
Later op de middag krimpt de wind zoals verwacht naar het zuiden en neemt vrijwel geheel af. Voor Pointe de Barfleur moet de motor bij als we vandaag nog in Cherbourg aan willen komen. Gelukkig doet de nieuwe saildrive het prima en in het schemerdonker varen we de grote haven Cherbourg binnen. Saaie dag, saaie tocht, eigenlijk gewoon another day at the office.

Als we liggen afgemeerd in Cherbourg komt de ene windwaarschuwing na de andere op de navtex (navigatie telex) binnen en ook het vlaggetje op de barometer waarschuwt voor harde wind. We leggen de boot goed vast, hangen een extra stootwil op en kruipen ons bed in. We liggen nog niet op bed, of het begint hard te waaien. Morgen maar weer eens lekker uitslapen...

Oja, zei ik gisteren nog dat de ring die om de lampekap van het deklicht zat, was gaan zwemmen. Een keer raden wat er tevoorschijn kwam toen ik vanmorgen de maindrop huik van het grootzeil opende!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

lisette en Frederik van Amoras 
woensdag 13 augustus 16:04 #

En ja hoor zen zijn vertrokken de globetrotters met hun nieuwe saildriver,yes , goed voor van jullie!
En wind genoeg???? Ik denk het wel he! Wij liggen ook verwaaid in Nieuwpoort, morgen misshien verder wachten af!
Maar Macha, een geluk bij een ongeluk,je hebt ook eens lekker kunnen maffen he , door de te veel wind, kan toch ook eens deugd he!
Jullie  zullen wel blij zijn als je eens wat meer zon over jullie boot en body krijgen, kan ik me voorstellen! We blijven jullie vlijtig volgen hoor!En hopen nog eens een keionnozel bangelijk zot en leuk fotootje van jullie te zien !
A bientöt et bon voyage!!!!
Lisette en Frederik


Johan 
woensdag 13 augustus 17:57 #

Macha en Marcel. Top dat jullie weer varen... wat een gedoe met techniek. Integratietest niet goed verlopen? Marcel zou toch beter moeten weten Wink
We volgen je op de voet en verder KWW!

Gr Johan

Petra 
woensdag 13 augustus 20:58 #

Hoi,

Leuk om jullie avontuur zo te volgen.... En Zo te lezen hebben jullie al aardig wat meegemaakt!

Gelukkig toch nog net op tijd veilig in de haven!!

groetjes,
Petra

woensdag 13 augustus 21:28 #

Ach integratietest, zoals je weet ga ik graag methodisch te werk, in dit geval volgens TMOP: Test-Maar-Op-Productie..

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties