16 aug 2008

We blijven nog even op Guernsey

Nadat we aan kwamen in Beaucette Marina op Guernsey was ons plan vrijdagmiddag te vertrekken voor een non-stop 130 mijls tocht naar Brest. Met onze bootsnelheid zouden we daar ongeveer 20 uur over doen, en dan eind van de ochtend bij daglicht aankomen. Na een blik op de weerkaarten voor zaterdag besloten we al snel om dat plan bij te stellen, met ZW 6 tot 7 in het vooruitzicht. In plaats daarvan hebben we vrijdag de bus genomen naar St. Peter Port, de hoofdstad van Guernsey. Erg leuk om daar eens rond te kijken.

Ons vertrek richting Brest hebben we doorgeschoven naar zaterdag, maar toen er na 8 uur 's avonds nog geen verbetering in het weer zat en bovendien weer een depressie op onze weg lag hebben we besloten pas zondag uit Beaucette te vertrekken. Achteraf bezien is de koers van de Engelse Pond vrij laag dus viel het liggeld nog mee.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties