29 jul 2008

Even bijkomen in Oostende

We besluiten nog een dagje te blijven liggen in Oostende en bij te komen van de drukke tijd voor ons vertrek. Eerst uitslapen is het plan. Helaas staat om half negen havenmeester Robert op de boot te kloppen, of de bemanning van de Live uwen koffiemolen wil starten en in een box wil gaan liggen, omdat de langssteiger waaraan we lagen afgemeerd vrijgemaakt moest worden. Niks uitslapen dus, maar je hebt dan wel wat aan je dag.

Ik besluit de AIS ontvanger (Automatic Identification System), de Sea-Me radarreflector en de navigatieverlichting (die losgekoppeld en vervangen was toen de mast eraf lag) aan te sluiten. De verlichting is zo aangekoppeld, maar overdag niet te controleren. De Sea-Me gaat ook soepel, het rode indicatielampje geeft aan dat we worden waargenomen op een radar (waarschijnlijk Oostende Port Control). De AIS ontvanger aansluiten is een wat lastiger karwei. De AIS ontvanger toont schepen met een AIS zender (en die hebben alle commerciele vaartuigen verplicht aan boord) op een display. Op dat display worden onder andere naam, koers en snelheid van het vaartuig weergegeven, zodat je goed kunt inschatten of het schip op ramkoers ligt en eventueel via de marifoon contact kunt opnemen. Om het schip op het display te plotten heeft de AIS ontvanger een GPS signaal nodig, en uit de brei van kroonsteentjes en kleine draadjes zoek en vind ik het GPS signaal. Mocht ik nog eens een dag niks te doen hebben...

Ascha kan 's middags de EHBO koffer tevoorschijn halen en haar verpleegkunsten loslaten op het buurjongetje. Hij viel door het openstaande luik naar binnen met een gat in z'n hoofd tot gevolg. Onze andere buurman spreekt me aan en herkent me van de meteocursus die we allebei in januari bij Henk Huizinga gevolgd hebben. Wat is de wereld toch klein. Ze hebben het schip pas gekocht en gaan volgend jaar voor een Rondje Atlantic.
We liggen pal naast de vismarkt van Oostende en heel de ochtend in de vislucht, dus vanavond staan er verse sliptongetjes op het menu!

 

 

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties