8 jun 2008

Wax-in, wax-out

Vamorgen bij Marion en Ton den Breejen van NauticTech de belettering voor de boot opgehaald. Als kers op de taart kregen we ook nog twee t-shirts mee met “Sailing Live” erop, erg leuk!
Werden we eerst “die mensen van de BZN” (boot, of Baltic, zonder naam) genoemd, nu staat dan eindelijk de echte naam en thuishaven achterop de spiegel. Met wat geduld, afwassop en een timmermansoog zaten de letters er zo op. Voor de Dikke Toren, op het logo van de WV Zierikzee, zoeken we nog een plekje.

Na het letters plakken heeft Ascha als een volleerd Karate-Kid “Wax-in, Wax-out” de romp eerst geheel ontvet en daarna in de twee componenten was gezet.  Terwijl andere bootklussers zich afvroegen of er een zeehond (na de keelpijn hoest ik me nu een ongeluk) aan boord was, zat deze Mr. Miyagi gaten in ons nieuw geschilderde dek te boren voor de valstoppers, -geleiders en klemmen.

Overigens komen wel steeds beter in de kleren te zitten. Vorige week haalden we onze nieuwe set zeilen op bij Willem Garschagen van Quantum Sails. Net als vele anderen was het ook hem opgevallen dat we in het Zeilen vertrekkersnummer stonden. Maar als een zeilmaker met oog voor detail viel het hem op dat ik op de ene foto met een Gaastra shirt, en op de andere foto met een North Sails shirt stond afgebeeld. En op mijn reactie “en wat ga jij daar aan doen?” kwam Willem met twee Quantum t-shirts aanzetten. Nu zo snel mogelijk die schuit in de plomp en die paal erop, dan kunnen we onze t-shirts en de nieuwe zeiltjes proberen!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

iris 
maandag 16 juni 06:27 #

Wat een plaatje!!!!!!!!!! Die zal gesmeerd door het water heen glijden straks.

marian en martie hanse 
zondag 29 juni 14:38 #

We wensen jullie goeie vaart en veel plezier!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties