19 mei 2008

Zonneschijn en nat

De mooiste dagen van mei staan we binnen, te zweten om de boot onder en boven water geschilderd te krijgen. Staan we dan eindelijk buiten dan pist het heel de dag van de regen...

Onder het motto "zachtjes tikt de regen tegen het kajuitluik" hebben we zaterdag de binnenklusjes maar geklaard. De plaats waar volgende week de dieseltank in gaat is "pur-vrij" (even de frustraties kwijt met 28 jaar purschuim wegbikken). Tijdens het schoonmaken tikte Ascha tegen een T-stukje van de zoutwaterleidingen (naar het toilet en het handkraantje in de keuken) dat prompt in tweeen viel. Helemaal doorgecorroxideerd. En wij ons maar afvragen waar dat zoute water toch maar steeds vandaan kwam... Meteen maar vervangen dus, nu kunnen we er bij. Samen met Oby trek ik de nieuwe antennekabel door de mast en zetten we de nieuwe marifoonantenne vast. Ook plaatsen we een marifoonantenne achterop de radarpaal en trekken de antennekabel door. Deze extra antenne dient voor de AIS ontvanger (waarover later meer) en de autoradio, en als reserve voor het geval de marifoonantenne in de mast het begeeft (of overboord gaat, brrr...)

Gelukkig was het zondag wat beter weer en konden het nieuwe anker passen en meten. Koop je een anker, past het niet. De voorgevel van onze ranke snelle dame is duidelijk niet voorbereid op een zwaar anker als de Rocna 25. Eens kijken wat we hier voor slimme truuk op kunnen bedenken...
En als we dan toch met het ankergerei bezig zijn, dan maar meteen de ankerketting checken. Voor de ankerlier is het blijkbaar ook zondag, want die weigert alle dienst. Na wat meten en zoeken blijken de contacten op Control Box geheel gecorrodeerd te zijn. De kabelschoentjes en het snoertje naar de afstandbediening vervangen en de zondag is voorbij. Voor de ankerlier en voor ons, dus volgende week leggen we de ketting maar uit.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties